tag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post2810671452509241825..comments2022-03-24T05:27:34.537-07:00Comments on Alminos virtuvė/ Alminos cuisine: Tradiciniai lietuviški cepelinai (lithuanian cepelinai)Alminahttp://www.blogger.com/profile/13550698570299114711noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-29875053255928514002015-11-20T11:07:40.383-08:002015-11-20T11:07:40.383-08:00Aciu pirmieji mano cepelinai,jusu deka buvo labai ...Aciu pirmieji mano cepelinai,jusu deka buvo labai skanus:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15971108125900716773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-20157060805352891222015-08-10T12:51:19.192-07:002015-08-10T12:51:19.192-07:00labai gardziai atrodolabai gardziai atrodoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-34361762442649722622014-12-23T01:08:33.607-08:002014-12-23T01:08:33.607-08:00Aš taip pat dedu varškę. Jei atidžiai skaitėte rec...Aš taip pat dedu varškę. Jei atidžiai skaitėte recepto aprašymą, turėjote rasti :). Šia paslaptimi jau prieš gerus 15 metų pasidalino su manimi geriausia draugė Jolanta, už ką esu jai dėkinga. Dabar ir į kugelį dedu varškės, arba pilu rugpienio :). Labai tinka.Alminahttps://www.blogger.com/profile/13550698570299114711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-45817486707517301912014-12-23T00:49:51.201-08:002014-12-23T00:49:51.201-08:00Jusu cepelinai tikrai gardziai atrdodo, bet negali...Jusu cepelinai tikrai gardziai atrdodo, bet negaliu nepasidalinti mano isbandyto paskutinio cepelinu recepto su VARSKE. NE ne ne, ne idaras, o pacioje tesloje. Cepelinai tokie purus, kad burnoje tirpsta. siulau visoms pabandyti: http://www.moterisirnamai.com/2014/12/patys-skaniausi-cepelinai.htmlInetanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-84728151063343186702014-10-03T03:56:57.939-07:002014-10-03T03:56:57.939-07:00Sėkmės, net neabejoju, kad pavyks. O dėl varškės t...Sėkmės, net neabejoju, kad pavyks. O dėl varškės tai tikrai nėra skirtumo. Aš dažniausiai dedu 9%.Alminahttps://www.blogger.com/profile/13550698570299114711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-53360483918535759752014-10-03T02:25:31.760-07:002014-10-03T02:25:31.760-07:00Ačiū už atsakymą.
Nu super tada, pabandysiu šį sa...Ačiū už atsakymą.<br /><br />Nu super tada, pabandysiu šį savaitgalį žmoną išvyti iš virtuvės, pailsėti :)<br /><br />P.S. o varškė geriau riebesnė ar liesesnė?<br /><br />Ačiū Jums labai.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-45988306485011124602014-10-03T02:10:44.352-07:002014-10-03T02:10:44.352-07:00Laba diena,
Man niekada tokie klausimai nesukelia ...Laba diena,<br />Man niekada tokie klausimai nesukelia juoko. Viskas gerai, klauskit pačių papraščiausių dalykų. Dėl lašinukų- tai kaip kas mėgsta, bet man skaniau su šalto rūkymo. Cepelinų masę tik šiek tiek pasūdau, bet vandenį kuriame verda sūdau jau normaliai, cepeinas iš vandens pasiima druskos. Ir dėl varškės, pirktinė varškė būna tokia skystoka, minkša todėl nelieka niekada jokių gumuliukų,,puikiai išsiminko. Jei naminė ir labai sausa , tai reikėtų ją pertrinti per sietelį ar sumalti. Man niekada nebuvo plėmuoti ir nežinant net nesuprasi kad ten yra varškės,tiesiog masė būna labai minkšta. Alminahttps://www.blogger.com/profile/13550698570299114711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-53123077336559540982014-10-03T01:44:56.703-07:002014-10-03T01:44:56.703-07:00Gerb. Almina,
gal galite pasakyti, kokie lašinuka...Gerb. Almina,<br /><br />gal galite pasakyti, kokie lašinukai turi buti, t.y. karšto ar šalto rūkymo? (Tik nesijuokite, žinau, kad kvailas klausimas :( ) Ar cepelinų masė prieš formuojant turi būti truputį sūresnė ar tokia neutrali,nes verdant turbut tas sūrumas apmažėja, nesinori persūdyti ir nesinori išvirti be skonio :( Dedant varškę i bulvių masę, ar cepelinai nebus plėmuoti (grūdėti)?<br />Ačiū!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-42426820654161950632014-10-01T05:22:52.009-07:002014-10-01T05:22:52.009-07:00Laba diena,
Teisingai supratot, tačiau kuo daugia...Laba diena,<br /><br />Teisingai supratot, tačiau kuo daugiau virtų bulvių, tuo cepelinai minkštesni bus. Kieti jie dėl didelio krakmolo kiekio bulvėse. Jei jo labai daug susidaro išspaustame skystyje, nedėkite viso. Arba įdėkite 200 gr. varškės.Alminahttps://www.blogger.com/profile/13550698570299114711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-35024264667592405342014-10-01T05:12:16.191-07:002014-10-01T05:12:16.191-07:00ar aš teisingai supratau - 4kg.bulvių ir 4vnt.virt...ar aš teisingai supratau - 4kg.bulvių ir 4vnt.virtų ? Nes mano gaminti cepelinai gaunasi kietoki, gal daugokai dedu virtų ?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-624478294783486972014-06-17T08:55:27.074-07:002014-06-17T08:55:27.074-07:00Džiugu girdėti :). Džiugu girdėti :). Alminahttps://www.blogger.com/profile/13550698570299114711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-34283939474580190872014-06-17T08:54:38.883-07:002014-06-17T08:54:38.883-07:00Džiugu girdėti :)Džiugu girdėti :)Alminahttps://www.blogger.com/profile/13550698570299114711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-83190380044214862662014-06-17T07:10:49.310-07:002014-06-17T07:10:49.310-07:00puikiai pavyko ir tai buvo mano pirmieji cepelinai...puikiai pavyko ir tai buvo mano pirmieji cepelinai :))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-24005878232338126872014-06-17T03:54:47.652-07:002014-06-17T03:54:47.652-07:00Kai dedu varškės, virtų bulvių dedu tik dvi, prakt...Kai dedu varškės, virtų bulvių dedu tik dvi, praktiškai per pus mažiau.Alminahttps://www.blogger.com/profile/13550698570299114711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-25278459116286853332014-06-17T03:16:03.246-07:002014-06-17T03:16:03.246-07:00Sveiki norejau paklausti kai dedat varskes tai vir...Sveiki norejau paklausti kai dedat varskes tai virtu bulviu nereikia ar kaip?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13708526047168449427noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-85643718802117186072014-05-16T23:46:13.383-07:002014-05-16T23:46:13.383-07:00Na jei verdate 10 cepelinų, gal užteks ir 20 minuč...Na jei verdate 10 cepelinų, gal užteks ir 20 minučių. Aš visada darau didelį kieki ir verdu mažiausiai 25 min. Cepelinai nesuplyš jei masė gerai paruošta ir cepelinas pakankamai tarp rankų paminkytas :)Alminahttps://www.blogger.com/profile/13550698570299114711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-16347338104796209462014-04-21T06:50:13.278-07:002014-04-21T06:50:13.278-07:0030 min per ilgai virti...uzteks 20 min,gali suplys...30 min per ilgai virti...uzteks 20 min,gali suplystiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-91657014923407005042014-02-03T00:28:31.737-08:002014-02-03T00:28:31.737-08:00Labas Rita,
galvoju, kad tiks ir kukurūzų krakmola...Labas Rita,<br />galvoju, kad tiks ir kukurūzų krakmolas. Bet su vandeningom bulvėm gali ir neišeiti. Kiek žinau anglijoe yra kelių rušių bulvės, klauskit kurios krintančios, miltingos. Ir situacija matosi kai nusunkiat bulves ir palaikot skysti apie 10 minučių, jį nupylus ir matysite ar gausiai nususitojo krakmolas. Alminahttps://www.blogger.com/profile/13550698570299114711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-47309312623863542302014-02-02T04:36:22.168-08:002014-02-02T04:36:22.168-08:00Sveiki, noriu pasigaminti cepelinus pagal jusu rec...Sveiki, noriu pasigaminti cepelinus pagal jusu recepta, taciau nerandu bulviu krakmolo (gyvenu ne lietuvoje), gal tiktu kukuruzu krakmolas? (cia bulves labai vandeningos) :) aciu uz atsakyma is anksto.<br /><br />Pagarbiai,<br />RitaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12449275054582937357noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-3405714568644762512013-08-27T23:01:18.994-07:002013-08-27T23:01:18.994-07:00Cepelinai skanesni nei atrodo ;), pats metas pagam...Cepelinai skanesni nei atrodo ;), pats metas pagamint iš šviežių bulvių.Alminahttps://www.blogger.com/profile/13550698570299114711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-73024299043699430322013-08-26T03:26:26.432-07:002013-08-26T03:26:26.432-07:00Nuotraukios zadinancios apetitaNuotraukios zadinancios apetitaCipakaihttp://www.b-a.ltnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-77246312813414776792013-04-09T09:57:43.393-07:002013-04-09T09:57:43.393-07:00Ačiū ir sekmės :)Ačiū ir sekmės :)Alminahttps://www.blogger.com/profile/13550698570299114711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-78999127962926407642013-04-08T00:15:34.981-07:002013-04-08T00:15:34.981-07:00Vau koks puikiai aprasytas receptas, butinai ji is...Vau koks puikiai aprasytas receptas, butinai ji isbandysiu.Loretahttp://zinaukaip.lt/kulinarija/receptai/kaip-gaminti-cepelinus/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-89964010945575917022013-02-13T09:20:23.200-08:002013-02-13T09:20:23.200-08:00Problema galėjo atsirasti tik dėl bulvių. Jei maža...Problema galėjo atsirasti tik dėl bulvių. Jei mažai nusėda krakmolo, tada reikėtų įdėti bent šaukštą pirktinio bulvių krakmolo. Alminahttps://www.blogger.com/profile/13550698570299114711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-47164890265010059522013-02-13T09:10:16.614-08:002013-02-13T09:10:16.614-08:00Gaminau cepelinus pagal Jūsų receptą. Viską tiksli...Gaminau cepelinus pagal Jūsų receptą. Viską tiksliai atkartojau, bet kažkodėl man jis visi iki vieno suplyšo. Nesuprantu kodėl taip nutiko? Kas dėl skonio, tai nors ir suplyšę, bet buvo labai skanūs. Norėčiau kitą kartą kažkaip pasitaisyti, bet nenumanau, ką reikėtų keisti, kad jie neplyštų...Anonymousnoreply@blogger.com