tag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post6570219241762559240..comments2022-03-24T05:27:34.537-07:00Comments on Alminos virtuvė/ Alminos cuisine: Naminė duonaAlminahttp://www.blogger.com/profile/13550698570299114711noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-18171101178393533382011-01-31T09:24:25.965-08:002011-01-31T09:24:25.965-08:00Aš kepu du kartus per savaite, ir kartais pritrūks...Aš kepu du kartus per savaite, ir kartais pritrūksta :). Man patinka ir siek tiek pastovėjusi ir dar šilta. Maniau pradžioje, kad atsibos, bet taip neatsitiko, nes vis paįvairinu priedais.Alminahttps://www.blogger.com/profile/13550698570299114711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-32876424484753800062011-01-31T07:23:56.189-08:002011-01-31T07:23:56.189-08:00Supratau :) Ačiū :) ryt kepdama jau tiksliai pasve...Supratau :) Ačiū :) ryt kepdama jau tiksliai pasversiu, nes gavau svarstykles :) O raugo niekada neuždengiu, jau sakė, kad reikia pradarytą laikyti :) Šaštadienį svečiuose visa duona išgaravo, tikrai skani :)Unknownhttps://www.blogger.com/profile/16728878715316664014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-50885392285423358042011-01-30T01:36:07.162-08:002011-01-30T01:36:07.162-08:00Na aš ekstra miltų nei karto nedėjau. Dedu arba Ma...Na aš ekstra miltų nei karto nedėjau. Dedu arba Malsenos, arba Rimi miltus, net Optima linija puikiai tiko- turi buti 550 D glitumas. Miltų kiekį dedu labai tiksliai. Turiu matavimo indą. Netokia iškilusi būna tik tada kai kepu vien iš ruginių miltų, bet taip ir turi būti. O skaniausia kai maišau per pusę kvietinius su ruginiais. Na o dėl raugo, tai jo nereikia uždaryti sandariai, raugas turi kviepuoti. Indelį kuriame buvo raugas keikvieną kartą išplaunu ir pridedu naujo raugo.Alminahttps://www.blogger.com/profile/13550698570299114711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-26610140463901521252011-01-29T00:43:16.044-08:002011-01-29T00:43:16.044-08:00P.s. duona visada būna labai skani :) tik purumas ...P.s. duona visada būna labai skani :) tik purumas jos priklauso nuo to ar dedu ekstra miltų ar ne :)Unknownhttps://www.blogger.com/profile/16728878715316664014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-77174233305827586902011-01-29T00:40:20.320-08:002011-01-29T00:40:20.320-08:00Sveiki, ir vėl su klausimu ateinu... Kai pažiūriu ...Sveiki, ir vėl su klausimu ateinu... Kai pažiūriu jūsų duonos nuotraukas, tai ji taip gerai, storai iškilusi... Mano tiek nekyla. Gal tik vieną kartą panašiai buvo pakilusi. Įdomu ar aš kažką negerai daua, gal miltų per daug ĮDEDU (skaičiuoju šauksštais), o gal mano raugas "uždusęs", ar kaip ten vadinasi... ?Unknownhttps://www.blogger.com/profile/16728878715316664014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-22102328415740513302011-01-14T01:05:01.440-08:002011-01-14T01:05:01.440-08:00Atrodo pavyko, ji gavosi kietesnė, bet ir rūgštesn...Atrodo pavyko, ji gavosi kietesnė, bet ir rūgštesnė. Dukrai patiko, man nelabai. Bandysiu daryti dar kartą tik įdėsiu daugiau cukraus. Sikrtumas yra tik toks, kad išmaištutą tešla palieki 24 valandom šilati ir po to ja minkai vis pašlapindmas rankas apie pusvalandį. Tada dedi į formą, leidi valabdą pakilti ir į orkaitę.Alminahttps://www.blogger.com/profile/13550698570299114711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-80221165426447182282011-01-13T07:04:31.855-08:002011-01-13T07:04:31.855-08:00Ačiū :)
Kaip pavyko tikra naminė duona? ;)Ačiū :)<br /><br />Kaip pavyko tikra naminė duona? ;)Unknownhttps://www.blogger.com/profile/16728878715316664014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-20177806301891195502011-01-12T09:56:44.703-08:002011-01-12T09:56:44.703-08:00Iš silikoninės formos galima išimti iš karto. O iš...Iš silikoninės formos galima išimti iš karto. O iš paprastos formos aš palaukiu minimum pusvalandį. O kartais palieku ir ilgesniam laikui. Bet visada tik ištrauktą iš orkaitės duona aš suvynioju į rankšluostį :)Alminahttps://www.blogger.com/profile/13550698570299114711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-39036629165180144432011-01-12T06:02:12.497-08:002011-01-12T06:02:12.497-08:00Būtinai lauksiu komentarų ir receptuko, tikiuosi p...Būtinai lauksiu komentarų ir receptuko, tikiuosi patiks :) <br />Ir dar, kaip "žalia" kepėja turiu vieną klausimą... kada išiminėti duoną iš kepimo formos? Tik iškeptą ar truputį palaukti?Unknownhttps://www.blogger.com/profile/16728878715316664014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-20092774178473499462011-01-12T02:45:11.079-08:002011-01-12T02:45:11.079-08:00Na net ir nezinau, nes as trumpiausiai esu laikius...Na net ir nezinau, nes as trumpiausiai esu laikiusi 8 val. Tik as dabar jau laikau duona kambario temperaturoje ir idedu i orkaite tik likus kokiai valandai. Manau, kad reiektu ziureti pagal tesla, jei ji beveik dvigubai iskilo, vadinasi galima deti kepti. As praktiskai kepus kas trys dienos. Per tris dienas naujas raugas pakankamai subresta. Siandien bandysiu iskepti tikra namine duona. Parasysiu kaip sekesi.Alminahttps://www.blogger.com/profile/13550698570299114711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-14460170946198045902011-01-11T07:47:44.791-08:002011-01-11T07:47:44.791-08:00Nu labai skaniai kepasi jūsų duonytė... bet dabar ...Nu labai skaniai kepasi jūsų duonytė... bet dabar supratau, kad pirmą kartą man ji neiškilo, nes miltus dėdama apsiskaičiavau, pamažinau... <br /><br />Kaip manot, ar galima laikyti trumpiau sumaišytą, o pakildinti įjungus orkaitę po kokių 5 valandų?Unknownhttps://www.blogger.com/profile/16728878715316664014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-51615786440090677402011-01-07T05:17:10.609-08:002011-01-07T05:17:10.609-08:00Aš šią savaitę į vieną dalį duonos tešlos įdėjau d...Aš šią savaitę į vieną dalį duonos tešlos įdėjau džiovintų finikų (100gr.) ir anakardžių riešutų (50 gr.). Iškepė labai skani duona.Alminahttps://www.blogger.com/profile/13550698570299114711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-3403143367098407962011-01-07T05:05:33.136-08:002011-01-07T05:05:33.136-08:00Labai labai ačiū už patarimus. Šiandien vėl kepsiu...Labai labai ačiū už patarimus. Šiandien vėl kepsiu, mėginsiu dvi skirtingas :)Unknownhttps://www.blogger.com/profile/16728878715316664014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-8150593154442669012011-01-04T00:37:03.766-08:002011-01-04T00:37:03.766-08:00Dažniausiai kepu tokia duoną kuri tinka sumuštinia...Dažniausiai kepu tokia duoną kuri tinka sumuštiniams. Į ją dedu tik kmynus, linų sėmenis ir sezamą, kartais saulėgražas. Bet galite dėti tik kmynus. Svarbiausia laikytis pagrindinių produktų (miltai, avižiniai dribsniai, druska ir cukrus) O visus kitus priedus galite varijuoti kaip patinka. Aš dažniausiai sumaišau pagrindinius priedus, pasidalinu tešlą į dvi dalis ir vieną kepu paprastą duoną, o į kitą įdedu riešutu, slyvų, abrikosų ir panašiai.Alminahttps://www.blogger.com/profile/13550698570299114711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-32377992470754386232011-01-03T12:12:38.064-08:002011-01-03T12:12:38.064-08:00Šiandien kepiau :) Labai trūko slyvų, bet vyras jų...Šiandien kepiau :) Labai trūko slyvų, bet vyras jų nevalgo... bet labai skaniai iškepė :) :) :) <br /><br />Gal dar kepat kokią duoną, kuri tiktų sumuštiniams su mėsa? :)Unknownhttps://www.blogger.com/profile/16728878715316664014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-44336095828508857652011-01-03T11:24:30.741-08:002011-01-03T11:24:30.741-08:00Ačiū :. O ar bandėte pati išsikepti?Ačiū :. O ar bandėte pati išsikepti?Alminahttps://www.blogger.com/profile/13550698570299114711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-163744417477234960.post-90414617862496427382011-01-03T04:34:46.210-08:002011-01-03T04:34:46.210-08:00Sveiki, ragavau jūsų duoną, labai labai skani :)
...Sveiki, ragavau jūsų duoną, labai labai skani :)<br /><br />VaidaUnknownhttps://www.blogger.com/profile/16728878715316664014noreply@blogger.com