Pomidorai 5 kg
Svogūnai (vidutiniai) 6 vnt.
Česnakas 1 galva
Actas 9 % 130 ml
Druska 2 valg. šaukšt.
Cukrus 6 valg. šaukšt.
Bazilikas 1 pund.
Saldžioji paprika (milteliai) 1 pakelis
Juodieji pipirai (šviežiai malti) 1 arbat. šaukštel.
Cinamomo 1 lazdelė
Pomidorus ir svogūnus sumalti (aš naudojau bulvių tarkavimo mašiną, buvo labai greitas darbas). Supilti gautą masę į puodą, sudėti išspaustą česnaką, cinamono lazdelę ir virti ant lėtos ugnies pamaišant valandą laiko, kol trečdalis skysčio nuvirs. Tada sudėjau druską, cukrų, susmulkintą baziliką, actą ir juoduosius maltus pipirus bei maltą džiovintą saldžiąją papriką. Dar viriau apie pusvalandį. Gautą padažą sudėjau į iškaitintus stiklainius ir užsukau. Puikumėlis :).
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą