2 stiklinės kukurūzų miltų;
1 stiklinė kvietinių miltų;
2 -3 valg. šaukštai cukraus;
1/2 arbat. šaukšteliai druskos;
2 arbat. šaukšteliai kepimo miltelių;
2 kiaušiniai;
300 ml pasukų, kefyro arba natūralaus jogurto;
2 valg. šaukšai alyvuogių aliejaus;
100 gr. įšlydyto sviesto.
200 gr. mėlynių (naudojai šaldytas)
Dubenyje sumaišyti sausas medžiagas: miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius. Užpilti pasukas, įmušti kiaušinius, supilti aliejų ir gerai viską išplakti, įmaišyti sviestą. Pabaigoje suberti ir atsargiai išmaišyti uogas. Įkaitinti keptuvę ir kepti kaip paprastus blynus. Aš kepu sausoje keptuvėje, nepilu aliejaus. Blynus apversti kai tešla pradeda burbuliuotis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą