Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. gruodžio 21 d., antradienis

Menkės kukuliai su daržovėmis ir kokoso pienu

500 gr. menkės file;
5 šaukstai džiuvėsių;
1 kiaušinis;
3 arbatiniai šaukšteliai kaparėlių;
1 svogūnas;
1 didelė česnako skiltelė;
10 žalių alyvuogių;
400 gr. kalafijorų;
200 gr. šparaginių pupelių;
200 ml kokoso pieno;


Maltų pipirų ir druskos pagal skonį.
Menkės filė sumalti, sudėti pusę smulkiai supjaustyto svogūno ir česnako skiltelę, įmušti kiaušinį, sudėti džiuvėsėlius, pipirus, druską ir susmulkintus kaparėlius. Gerai išminkyti faršą, formuoti kukulius ir dėti garinti į puodą- 5-7 min. (galima ir apkepti keptuvėje įkaitintame aliejuje, apvoliojus miltuose). Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti likusį susmulkinta svogūną, susmulkintas alyvuoges, trumpai apkepti.  Tada sudėti kalafijorus ir šparagines pupeles, įpilti apie pusę stiklinės vandens (jei turite įpilkite sultinio), įberti druskos ir patroškinti apie 5 minutes. Pabaigoje sudėti kukulius ir supilti  kokosų pieną ir dar patroškinti, kol padažas užvirs.

2010 m. gruodžio 19 d., sekmadienis

Keptos bulvės įdarytos varške

10-12 vidutinio dydžio bulvių;
300 gr. riebios varškės;
2 skiltelės česnako;
2-3 šaukštai grietinės;
1 arbatinis šaukštelis rozmarino;
1 arbatinis šaukštelis krapų;
druskos pagal skonį.
 Bulves švariai nuplauti, suvynioti į foliją po 3 bulves ir kepti orkaitėje apie 40 min. 200 laipsnių temperatūroje. Kol bulvės kepa, pasiruošti varškės įdarą. Varškę ištrinti su greitine, česnaku, prieskoniais ir druska. Iškepusias bulves išvynioti, įpjauti bulvėje kryžiuką ir spustelėti iš šonų, kad bulvė "išsižiotų". Ant viršaus sudėti įdarą ir kepti orkaitėje dar apie 10 min. (170 laipsnių).

Bulviniai blynai su faršu

2 kg bulvių;
500 gr. faršo;
1 kiaušinis;
nedidelis svogūnas;
žiupsnelis druskos, pipirų;
žiupsnelis džiovinto raudonėlio ir čiobrelių;
aliejaus kepimui;
2 -3 šaukštai miltų.
Bulves nuskusti, sutarkuoti, šiek tiek skysčio nusunkti (priklauso nuo bulvių rūšies, jei jos skystesnės, nupilti daugiau) sudėti miltus, raudonelį, čiobrelius, kiaušinį, druskos pagal skonį ( aš dedu arbatinį šaukštelį) ir viską gerai išmaišyti.
Į faršą įdėti druskos, pipirų ir susmulkintą svogūna. Įdėti 2-3 šaukštus bulvių tarkių. Faršas turi būti skystokas, kad lengvai pasiskirstytų ant dedamo blyno. Įkaitinti keptuvėje aliejų, dėti didelį šaukštą bulvių tarkių ant viršaus šaukštą faršo (faršą priploti su šaukštu) ir vėl šaukštą bulvių tarkių. Apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Itališki Kalėdiniai sausainiai


400 gr miltų;
400 gr cukraus;
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių;
6 kiaušiniai;
2 stiklinės mėgiamų riešutų;
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto;
1 arbatinis šaukštelis riešutų ekstrakto;
100 g juodojo šokolado;
Riešutus pakepiname orkaitėje 170 C, apie 10min. Keptus riešutus sutriname kočėlu.
Sausus produktus sumaišome, atskirame inde suplakame kiaušinius ir dviejų rūšių ekstraktus, tada į dubenį su kiaušiniais supilame miltus išmaišome, suberiame riešutus ir vėl išmaišome.
Paruoštą tešlą dedame ant kepimo popieriaus*, tešlą išklojame apie 2 cm storio ir kepame orkaitėje 190 C, apie 20 min, kol viršus paruduos (neperkepkite). Iškepusius lakštus truputi atvėsinti, nuimti kepimo popierių ir dar šiltą supjaustyti norimo dydžio ir formos gabalėliais.
Šokoladą dedame į indelį ir virš garų kaitiname kol šokoladas ištirps ir puošiame sausainius.
* Paruoštą tešlą dedame ant kepimo popieriaus, paskirstome, tada ant viršaus dar vieną lakštą kepimo popieriaus ir iškočiojam. Iš šio kiekio išeina dvi kepimo skardos.


Ryžių salotos su krevetėmis






































200 gr. virtų krevečių
1 didelis avokadas
200 gr. ryžių
1 agurkas
50 gr. poro
100 gr. juodųjų alyvuogių
 Išvirti birius ryžius ir atvėsinti.Sudėti į indą. Ant viršaus sudėti nulupus ir supjaustytus kubeliais avokadą ir agurką, susmulkintas alyvuoges ir porą. Pabaigoje suberti krevetes. Pagardinti druska, pipirais ar kitais mėgiamais prieskoniais ir majonezu.
.