Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. balandžio 26 d., ketvirtadienis

Makaronai su kalakutienos-paprikų padažu






200 gr. rūkytos kalakutienos
1 raudona paprika
1/4 pankolio
200 ml grietinėlės
1 arbat. šaukštelis garstyčių
Druskos ir pipirų
400 gr. makaronų
Santa Marijos prieskoniai makaronams
Aliejaus kepimui
Kol verda makaronai, pasigaminame padažą. Pakepiname smulkiai supjaustytą pankolį ir papriką. Paskaniname druska, piprais. Kai paprika suminkštėja ir paleidžia spalvą sudedame kubeliais supjaustytą kalakutieną. Pakepiname kelias minutes ir supilame giretinėlę bei įdedame garstyčių. Padažui leidžiame užvirti ir paviriname ant silpnos ugnies kol sutirštės. 

2012 m. balandžio 25 d., trečiadienis

Adžyka


Paprika, 1 kg
Pomidorai, 2 kg
Morkos, 0.5 kg
Čili, 2 vienetai
Česnakai, 4 vienetai
Petražolės, 200 gramų
Krapai, 200 gramų
Alyvuogių aliejus, 1 stiklinė
Druska, 4 šaukštai
Cukrus, 2 šaukštai


Visas daržoves susmulkiname. Pomidorus nublanširuojame. Morkas rekomenduoju sutarkuoti. (galima visas daržoves sumalti). Viską dedame į puodą, supilame aliejų, suberiame druską ir cukrų. Išmaišome ir paragaujame, galbūt norėsite įberti daugiau druskos ar cukraus. Puodą statome ant silpnos ugnies ir troškiname apie 1 val. vis pamaišome.

Ukrainietiški barščiai





1 burokėlis
1 jautienos kulninė
1/4 kopūsto
1 morka
1 balta paprika
1 svogūnas
lauro lapai, malti pirpirai ir druska pagal skonį
2-3 pomidorai (arba pomidorų pasta)
aliejaus kepimui
Visų pirma išverdame iš kulninės sultinį su druska, pipirais ir lauro lapais. Tada keptuvėje pakepiname susmulkintą svogūną, kartu sudedame kepti sutarkuotą morką ir burokėlį. Pabaigoje susmulkintą papriką, sudedame nuluptus pomidorus ir užpiliame samtelį sultinio. Daržoves apie 15 minučių patroškiname keptuvėje. Į puoda dedame smulkiai supjautstytą kopūstą, kai kopūstas išverda, sudedame daržoves ir paverdame dar apie 15 minučių. Jei norisi rūgštumo pagardiname šaukštu balzamiko acto.

Paprika įdaryta ryžiais ir vištiena






4 paprikos
1 stiklinė virtų ryžių
2 valg. šaukštai pomidorų padažo
200 gr. rūkytos vištos krūtinėlės 
50 gr. fermentinio sūrio su raudonu vynu
Druskos ir maltų pipirų
Sojos padažo.
Papriką perpjauname pusiau, apkepiname keptuvėje, kad atšoktų plutelė. Vištieną smulkiai supjaustome sumaišome su ryžiais ir prieskoniai. Sudedame įdarą į vidų ir apibarstome tarkuotu sūriu. Kepame orkaitėje apie 30 min. 180C temp.

2012 m. balandžio 24 d., antradienis

Kiniški pyragėliai su vištiena ir ryžiais








1/2 paprikos
1/4 pankolio
1/2 cukinijos
1/2 baklažano
4 valgomi šaukštai virtų ryžių
žiupsnelis druskos ir pipirų
2 arbat. šaukšteliai sojos padažo
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis kario
aliejaus kepimui ir virimui
200 gr. vidinės vištienos filė
12 ryžių lapų
Aliejuje apkepinti smulkiai supjautytą pankolį ir česnaką.  Sudėti smulkiai supjaustytą vištieną. Kai vištiena pabals, sudėti smulkiai pjautytą papriką, baklažaną ir cukinija. Pagardinti druska, pipirais, kariu ir sojos padažu. Sudėti virtus ryžius.
Ryžių lapą sudrėkinti vandeniu ir kai suminkštės dėti po šaukštą įdaro ir suvynioti pyragėlį.
Įkaitinti aliejų ir apvirti pyragėlius iš abiejų pusių (po minutę). 
Puikiai tiko prie vištienos sultinio.

Azijos virtuvės pyragėliai su daržovėmis













 1 Paprika
1/2 pankolio
1 cukinija
1/2 baklažano
žiupsnelis druskos ir pipirų
2 arbat. šaukšteliai sojos padažo
2 skiltelės česnako
aliejaus kepimui ir virimui
12 ryžių lapų
Aliejuje apkepinti smulkiai supjautytą pankolį ir česnaką. Sudėti smulkiai pjautytą papriką, baklažaną ir cukinija. Pabaigoje pagardinti druska, pipirais ir sojos padažu.
Ryžių lapą sudrėkinti vandeniu ir kai suminkštės dėti po šaukštą įdaro ir suvynioti pyragėlį.
Įkaitinti aliejų ir apvirti pyragėlius iš abiejų pusiu (po minutę). 


Vištos krūtinėlė įdaryta Apetinos sūriu ir paprika








4 vištos krūtinėlės
2 šalotai
1 žiupsnelis petražolių
 aliejaus kepimui
1 kiaušinis
2 saujos džiuvėsėlių
1/2 raudonos paprikos
 pagal skonį druskos ir juodųjų maltų pipirų
1 žiupsnelis vištienos prieskonių
100 g Apetinos sūrio

Vištos krūtinėlę išmušti, pabarstyti prieskoniais. Į kiekvieną krūtinėlę dėti po dvi juosteles paprikos, juostelę sūrio, skiltelę šaloto ir pabarstyti petražolėmis. Suvynioti kepsnelį, gerai suspausti, kad neliktų plyšių, Kiekvieną gabaliuką apvolioti plaktame kiaušinyje ir džiuvėsėliuose. Kepti įkaitintame aliejuje iš visų pusių ant vidutinės ugnies. Patiekti su ryžiais ir grietinėlės-garstyčių padažu.

2012 m. balandžio 22 d., sekmadienis

Brokolių sriuba







1 vnt. Svogūnas
200 ml grietinėlės
2 valg. šaukštas sviesto
1 žiupsnelis petražolių
1 žiupsnelis raudonėlio
1 žiupsnelis pipirų ir druskos
 2 vnt. didelės morkos
1 vnt. brokolis
1/2 vnt. muskato
Užvirti mėgiamą sultinį. Morkas ir svogūną pakepinti svieste ir suberti į puodą. Sudėti prieksonius. Kai morkos išvirs, jas išgriebti ir sutrinti su lenderiu. Į sultinį sudėti brokolius, pavirti apie 5 min. sudėti sižutrintas morkas, pagardinti muskatu, supilti grietinėlę ir užvirti. Skanu su skrudinta duona.

Salotos su Alpena sūriu





Salotos su virtu kiaušiniu be lukšto (Benedikto kiaušiniai) ir lašiša