Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. balandžio 25 d., trečiadienis

Ukrainietiški barščiai





1 burokėlis
1 jautienos kulninė
1/4 kopūsto
1 morka
1 balta paprika
1 svogūnas
lauro lapai, malti pirpirai ir druska pagal skonį
2-3 pomidorai (arba pomidorų pasta)
aliejaus kepimui
Visų pirma išverdame iš kulninės sultinį su druska, pipirais ir lauro lapais. Tada keptuvėje pakepiname susmulkintą svogūną, kartu sudedame kepti sutarkuotą morką ir burokėlį. Pabaigoje susmulkintą papriką, sudedame nuluptus pomidorus ir užpiliame samtelį sultinio. Daržoves apie 15 minučių patroškiname keptuvėje. Į puoda dedame smulkiai supjautstytą kopūstą, kai kopūstas išverda, sudedame daržoves ir paverdame dar apie 15 minučių. Jei norisi rūgštumo pagardiname šaukštu balzamiko acto.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą