Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. vasario 17 d., ketvirtadienis

Bulvės įdarytos menke ir krabų mėsa




























Menkės filė (arba šviežia menkė) - 300 g                  
Bulvės (didelės) -6 vnt.
Krabų mėsa (arba krevetės) -150 g
Svogūnai - 2 vnt.
Pienas -150 ml
Miltai - 1 valg. šaukšt.
Prieskoniai "Santa Maria" žuviai -2 arbat. šaukštel.
Alyvuogių aliejus - 120 ml
Sviestas  -50 g
Česnakas -3 skilt.
mozarella sūris  -70 g
Grietinėlė - 200 ml
Petražolės - 1 saujelė
Pipirai ir druska- pagal skonį



Į verdantį vandenį sudedame menkę ir verdame apie 3-5 min. 
Menke išgriebiame į lėkštę ir į tą patį vandenį sudedame virti švariai nuplautas bulves su lupynomis. Kol bulvės verda pasigaminame įdarą. Svogūną ir susmulkitną česnaką kepame įkaitintame alyvuogių aliejuje, kol svogūnai taps skaidrūs. Tada sudedame sutrupintą menkę suberiame žuvies prieskonius, petražoles, išmaišome ir kepame vis pamaišydami apie penkias minutes. Tada sudedame susmulkintą krabų mėsą arba krevetes, supilame grietinėlę, pabarstome druska ir maltais pipirais ir dar troškiname apie penkias minutes. Šiek tiek pravėsusioms bulvėms nupjauname viršutinę dalį ir išskobiame vidų (paliekame apie pusės centimetro sieneles). Bulvių minkštimą sumalame. Sudedame sviestą, miltus, pieną, tarkuotą muskatą, druskos žiupsnelį ir viską gerai suplakame su plakikliu (svarbu, kad neliktų gumuliukų) Į išskobtas bulves dedame paruoštą menkę. Dedame bulvę į skardą. Bulvių masę dedame į konditerinį maišelį ir padarome iš jos ant kiekvienos bulvės dviejų - trijų aukštų bortelius. Pabaigoje apibarstome tarkuotu Mozarellos sūriu. Dedame kepti į 200 C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25 min.







2011 m. vasario 16 d., trečiadienis

Gaivios morkų salotos



4 morkos
3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejus
1 valg. šaukšt. cukrus
1 arbat. šaukštel. garstyčių
1 arbat. šaukštel. Čili padažas, arba čili milteliai
1 arbat. šaukštel. Santa Maria juodųjų pipirų
4 skilt. česnako
½ citrinos sultys
3 valg. šaukšt. vandens

 Alyvuogių aliejų, citrinos sultis, cukrų, garstyčias, druską. išspaustą česnaką, šviežiai sumaltus pipirus, Čili padažą ir vandenį gerai išplakti ir supilti ant burokine tarka sutarkuotų morkų. 
Labai gaivios salotos ir puikiai tiko prie kalakutienos faršo vyniotinio. Šis padažas puikiai tiko ir šviežiems nevirtiems burokėliams.

Kalakutienos faršo vyniotinis














400 g kalakutienos faršo
250 g bemielės sluoksniuotos tešlos
200 g grybų (miško arba pievagrybiai)
2 kiaušiniai
1 šaukštas majonezo
1 šaukštas krakmolo
2 arb. šaukšt. Santa Marios Miško prieskonių mišinio
1 arb. šaukšt. Santa Marios Grill prieskonių
1 svogūnas

     Svogūną supjaustyti ir pakepinti aliejuje su grybais (jei naudojate šviežius, pabarstyti druska). Faršą sumaišyti su majonezu, krakmolu, vienu kiaušiniu, prieskoniais (Forest ir Grill) . Sudėti apkepintus grybus ir viską gerai išmaišyti. Tešlą šiek tiek iškočioti, dėti ant miltais pabarstytos maistinės plėvelės. Ant viršaus tolygiai paskirstyti faršą (kraštus palikti tuščius) ir apibarstyti saldžia paprika. Plėvelės pagalba suvynioti vyniotinį dėti į skardą. Aptepti išplaktu kiaušiniu, subadyti šakute ir apibarstyti sezamu, kmynais arba kanapių sėklomis. Kepti įkaitintoje iki 200 C temperatūros orkaitėje 30 min.