Ieškoti šiame dienoraštyje

2016 m. sausio 11 d., pirmadienis

Grikių miltų lietiniai blynai (su grybų padažu)




Lietiniams reikės: 

Grikių miltų 200 g
Kvietinių miltų 100 g
Pieno 300 g (šefas nurodo 250 gr.)
Vandens 200 g (šefas nurodo 50 gr.)
Kiaušinių 2 vnt. 
Sviesto 50 g 
Druskos, cukraus pagal skonį.

Receptu pasidalino žurnalui Moteris  "La Crepe" šefas, todėl nusprendžiau pabandyti, kadangi prieš metus buvę bandymai iškepti la crepe iš internete rastų receptų- baigėsi nesėkme ir virto įprastais grikių miltų blyneliais.
„Senas geras naujai išbandytas ir atrastas skonis – grikių miltų, maišytų su sviestu bei kiaušiniais, crêpe, – sako „La Crêpe“ kokybės vadovas. – Tai senovinis valgis, turintis aiškiai išreikštą skonį ir daug vitaminų. Prie šio blyno puikiai tinka visi įdarai: tiek šaltos salotos, tiek karšta vištiena ar kepti baravykai, pagardinti grietine“...susigundžiau
Dariau viską kaip recepte:
Sviestas pašildomas, tuomet į jį pilamas kambario temperatūros pienas, beriami persijoti miltai, mušami kiaušiniai bei beriamas cukrus ir druska. Viskas labai gerai išmaišoma plakimo šluotele. Tešlą paliekame pastovėti valandai kambario temperatūroje, po jos gerai įkaitintoje keptuvėje liejame blynelius.
Po valandos tešla tapo tiršta kaip grietinė, visai ne lietinių konsistencijos. Nusprendžiau įpilti dar pieno ir vandens. 

Ir aleliuja!!! Pavyko!
Šefas dar minėjo, kad norint iškepti idealų crêpe, reikia žinoti keletą taisyklių: 

Produktai turi būti kambario temperatūros;
Miltai – persijoti; 
Naudojamas sviestas ir pienas – šilti (tik tuomet tešla gausis tiršta kaip grietinė.);
Va tokia ir gavosi, kaip grietinė, bet matyt paprastoje keptuvėje iš jos lietinių nepavyks iškepti. Tačiau  daugiau įpylus skysčio į tešlą lietiniai pavyko. Skanaus :).