Ieškoti šiame dienoraštyje

2013 m. vasario 27 d., trečiadienis

Moliūgų sriuba su Memel blue lydytu pelėsiniu sūriu



1 svogūnas;
2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus;
2 morkos;
2 vnt. česnako skiltelių;
pagal skonį druskos ir maltų pipirų;
1/2 vnt. muskato;
500 g kepto šaldyto moliūgo arba šviežio;
1 vnt. Indelis Memel blue lydyto sūrio;
1 arb. šaukštelis Tako padažo.

Morkas, česnaką ir svogūnus smulkiai supjaustyti, apkepinti aliejuje ir sudėti į puodą su vandeniu (arba sultiniu). Tada sudėti šaldytų moliūgų minkštimą (aš pasigaminu žiemai, iškepusi visą moliūgą orkaitėje ir išėmusi minkštimą sudedu į indelius ir į kamerą) ir virti, kol daržovės bus išvirusios. Tada viską sutrinti su blenderiu, supilti sūrelį ir užvirti sriubą. Sutarkuoti muskatą, įdėti druskos, pipirų ir dar jei mėgstate aštriau Tako padažo arbatinį šaukštelį. Patiekti su skrudinta duona, arba keptos duonos kubeliais.

Kiniška vištienos sriuba su ryžių makaronais


20 g laiškinių česnakų
2 valg. šaukštai rudo cukraus
pagal skonį druskos
0,5 arb. šaukštelio tarkuoto imbiero
3 valg. šaukštai balzamiko acto
1 arb. šaukštelis Tako padažo
1 vištos ketvirtis
25 g juodų kiniškų grybų
50 g ryžių makaronų
100 g konservuotų bambuko uglių
2 valg. šaukštas tiršto sojos padažo
0,5 arb. šaukštelio baltų pipirų

Iš vištienos ketvirčio išverdame apie 2 l sultinio. Vištiena išimame ir suplėšome, dedame atgal į puodą. Sudedame į puodą išmirkytus grybus, supjaustytus juostelėmis. Sudedame visus prieskonius. Verdame apie 10 minučių, pabaigoje sudedame bambuko ūglius ir sulaužytus makaronus. Kai užverda išjungiame. Patiekiame su laiškiniu česnaku.

Šparaginės pupelės su kiaulienos šonine



100 ml aliejaus

2 valg. šaukštai miltų

1 kiaušinis

3 valg. šaukštai džiuvėsėlių

100 g šparaginių pupelių

100 g kiaulienos šoninės (geriau rūkytos)

1 valg. šaukštas sojų padažo

Kaip gaminti:

Pasūdytame vandenyje apverdame pupeles. Nusunkiame, perpilame šaltu vandeniu, kad būtų sodrios žalios spalvos. Kiaulienos šoninę supjaustome kaip galima ploniau. Kadangi manoji buvo sūdyta naminė, tai aš ją šiek tiek išmušiau. Į kiekvieną šoninės gabaliuką dedame šparagines pupeles ir kietai suvyniojame. Apvoliojame miltuose, tada apvoliojame išplaktame kiaušinyje ir pabaigoje džiuvėsėliuose. Įkaitiname keptuvėje gausiai aliejaus ir apkepame suktinukus iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Puikus užkandis prie raudono vyno.

Vištienos steikas su keptu kopūstu



1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus

pagal skonį druskos ir juodųjų maltų pipirų

2 vnt. vištienos filė

pagal skonį Čili pipirai

2 vnt. šviežio kopūsto riekelių

1 arb. šaukštelis Vištienos steiko prieskonių

Kaip gaminti:

Vištienos krūtinėles įtrinti aliejumi ir steiko prieskoniais. Nuo kopūsto atpjauti dvi riekes per visa galvą apie 1,5 cm storio. Pabarstyti druska, čili pipirais ir apšlakstyti aliejumi. Perverti pagaliukais, kad neiširtų. Įkaitinti grilinę  keptuvę ir dėti kepti krūtinėlę ir kopūstus. Kepti apie 5 min. iš vienos ir iš kitos pusės.

Kiniška vištienos sriuba su juodaisiais grybais



1 Morka

1 Vištienos krūtinėlė

1,5 valg. šaukšto rudojo cukraus

1 valg. šaukštas balzamiko acto

1/2 vnt. agurko

2 valg. šaukštai ryžių atcto

1 valg. šaukštas sojos padažo

25 g kiniškų juodų grybų

2 dl sultinio

1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

pagal skonį čili pipirų

Grybus pamerkti karštame vandenyje 30 min. Užvirti sultinį (galima ir iš kubelių), sudėti šiaudeliais supjaustytas morkas ir grybus. Virti apie 10 minčių. Tada sudėti vištienos krūtinėlę supjaustytą šiaudeliais. Mėsai apvirus sudėti visus prieskonius, jei reikia - dar pagardinti druska ir pavirti apie 2 minutes. Prieš patiekiant sudėti į lėkštę šiaudeliais pjaustytus agurkus.