Ieškoti šiame dienoraštyje

2016 m. spalio 5 d., trečiadienis

Morkų pyragas su kokosų aliejumi




2 kiaušiniai; 
160 gr. cukraus;
130 ml kokosų aliejaus;
200 gr. tarkuotų morkų;
160 gr. miltų;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
1 arb. šaukštelis cinamono;
½ šaukštelio malto kardamono;
50 gr. graikiškų riešutų (tinka ir žemės ir lazdynų riešutai).
50 gr. razinų.

Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo, įpilti ir išmaišyti aliejų. Miltus sumaišyti su prieskoniais ir kepimo milteliais. Morkas sutarkuoti su smulkia tarka. Į morkas įmaišyti kiaušinių ir cukraus plakinį ir miltus su prieskoniais. Pabaigoje suberti ir įmaišyti susmulkintus graikiškus riešutus. Kepti 180C temperatūroje apie 40-50 min. , priklauso nuo skardos didumo. Iškepusį pyragą galima pagardinti maskarponės sūriu arba ištirpintu šokoladu.

2016 m. spalio 3 d., pirmadienis

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

2 valg. šaukštai kokosų aliejaus;
1 nedidelis svogūnas;
2-3 skiltelės česnako;
3-4 morkos;
 1/4 saliero šaknies;
1/2 arb. šaukštelio kumino;
1 arb. šaukštelis ciberžolės;
4-5 lapeliai šalavijo;
 pagal skonį druskos ir baltų pipirų;
500 g moliūgo;
200 ml kokosų pieno;
 1 arbat. šaukštelis „Taco“ padažo arba 1/2 čili pipiriuko be sėklų;
50 g „Memel blue“ pelėsinio sūrio (nebūtinai). 



Visas daržoves supjaustyti kubeliais ir pastoviai maišant pakepinti apie 7 min. puode arba keptuvėje su kokosu aliejumi ir visais minėtais prieskoniais. Įpilti 1,5 l vandens ir virti ant silpnos ugnies kol daržovės bus minkštos (apie 15-20 min.). Tada viską sutrinti trintuvu, supilti kokosų pieną, įdėti druskos ir leisti užvirti. Pelėsiniu sūriu pagardinti sriubą tik jau įpylus į lėkštę. 

 Šią sriubą gaminau įkvėpta R.Ničajienės knygoje  „Gero maisto dienoraštis. Žiema“ rastu  morkų ir avinžirnių sriubos  receptu. Ačiū autorei.



2 valg. šaukštai kokosų aliejaus; 1 nedidelis svogūnas; 2-3 skiltelės česnako; REKLAMA 3-4 morkos; 1/4 saliero šaknies; 1/2 arb. šaukštelio kumino; 1 arb. šaukštelis ciberžolės; 4-5 lapeliai šalavijo; pagal skonį druskos ir baltų pipirų; 500 g kepto moliūgo; 200 ml kokosų pieno; indelis „Memel blue“ lydyto sūrio; 1 arb. šaukštelis „Taco“ padažo arba 1/2 čili pipiriuko be sėklų; 50 g „Memel blue“ sūrio (nebūtinai). Šiai sriubai įdėją pasiėmiau iš R.Ničajienės knygos: „Gero maisto dienoraštis. Žiema“ – (morkų ir avinžirnių sriuba). Visas daržoves supjaustyti kubeliais ir pastoviai maišant pakepinti apie 7 min. puode arba keptuvėje su kokosu aliejumi ir visais minėtais prieskoniais. Įpilti 1,5 l vandens ir virti ant silpnos ugnies kol daržovės bus minkštos. Tada viską sutrinti trintuvu, supilti kokosų pieną, įdėti druskos ir leisti užvirti.

Skaitykite daugiau: http://skonis.lrytas.lt/pasigamink/trinta-moliugu-sriuba-su-kokosu-pienu-ir-pelesiniu-suriu.htm?utm_source=lrExtraLinks&utm_campaign=Copy&utm_medium=Copy