Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. gruodžio 4 d., sekmadienis

Antis įdaryta obuoliais, džiovintomis slyvomis ir moliūgu




250 g batono
1 obuolys
1 vidutinis svogūnas
100 g moliūgo, 100 g džiovintų slyvų
20 g sviesto
1 valg. šaukstas  aliejaus
1 valg. šaukstas   medaus
40 g imbiero šviežio
100 ml grietinės
2 kiaušiniai
Maltos kalendros
Druska, pipirai
 Užpilui:
1 valg. šaukstas medaus ; 100 ml obuolių (arba apelsinų) sulčių.

1. Antį iš vidaus ir išorės gerai išplauti ir virtuviniu popieriumi išsausinti, ištrinti druska ir pipirais. Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių.
2. Batono žievę apipjaustyti, batoną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su kiaušiniais ir grietine.  
Obuolius ir svogūnus nuskusti ir smulkiai supjaustyti. Obuolius, svogūnus ir slyvas trumpai apkepinti svieste ir pagal skoni įdėti medaus. Kubeliais supjaustytą moliūgą trumpai apkepinti aliejuje ant vidutinės ugnies. Lapelius nuo dviejų čiobrelių šakelių sukapoti. Imbierą nuskusti ir smulkiai sutarkuoti. Visus ingridientus įdarui sumaišyti su kalendra, pagal skonį įdėti druskos, pipirų ir sudėti įdarą į antį. Susiūti virtuviniu siūlu arba susmeigti mediniais segtukais ir anties odą keliose vietose idurti.
3. Troškintuve arba gilioje kepimo formoje pašildyti taukus. Įdėti antį ant nugaros. Atdarame troškintuve  maždaug  15 min. kepti, kol oda po biški pradės čirškėti. Temperatūrą sumažinti iki 180 laipsnių ir maždaug 15 min. kepti ant pilvo. Po to dar kartą iš apiejų pusių po 15 min. kepti ir dar 60 min. kepti antį ant nugaros.  Tuo tarpu vis apipilti antį susidariusiu sultiniu.
10 min. prieš pabaigą sumaišyti 1 valg.šaukštą medaus su obuolių (arba apelsinų) sultimis ir aptepti antį (dangčio nebedengti). Įduriant adatą tarp šlaunies ir krūtinėlės patikrinti ar iškepė, antis iškepusi jei išbėga skaidrios sultys.
4. Patiekti galite su keptais obuoliais arba apkeptomis virtomis bulvėmis. Bulvėms apkepti naudojau perkoštą susidariusį sultinį. 



















Antis  maždaug 2 - 2,3 kg