Ieškoti šiame dienoraštyje

2016 m. sausio 9 d., šeštadienis

Tinginys su šokoladiniais sausainiais ir riešutais

3 pakeliai (po 160 gr) sausainių 
(1 pakelis "Gaidelis", 2 pakeliai šokoladinių);
180 gr. sviesto;
1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi;
150 gr. graikiškų riešutų;
2 valg. šaukštai kakavos su kaupu.

Ištirpdome puode  sviestą, dedame kondensuotą pieną sumaišytą su kakava, viską gerai išmaišome. Suberiame riešutus ir verdame šokoladinę masę apie 8-10 minučių. Suberiame sutrupintus sausianius. Viską gerai išmaišome. Daliname masę į dvi dalis ir suvyniojame į maistinę plėvelę. Gerai suspaudžiame, atšaldome ir ragaujame.

Kiaulienos nugarinės suktinukas su vytintu kumpiu ir sūriu

Kiaulienos nugarinę plonai išmušti. Paskaninti rozmarinu, pipirias ir druska. Atpjauname mažojo pirštelio storumo fermentinio kietojo sūrio gabaliuką, suvyniojame jį į nugarinę ir apvyniojame vytintu kumpiu arba šonine. Kepame keptuveję po 3 minutes ant kiekvienos pusės (man gavosi 4 puselės). Patiekiame su bulvių- špinatų koše.

Burokėlių putėsiai su ožkos sūriu

 1 virtą arbą keptą burokėlį sutrinti smulkintuvu su 50 gr. ožkos sūrio ir 100 ml. grietinėlės želė. Pagardinam šaukštu balzamiko padažo ir žiupsneliu maltų pipirų bei druskos. Puikiai tinka su silke.


Migdoliniai dukrytės sausianiai su marcipaniniu kremu



Datulių saldainiai, be cukraus


200 gr. datulių;
1 valg. šaukštas kokosų aliejaus;
1 valg. šaukštas kakavos milteliu;
100 gr. graikiškų riešutų.
 Datules, kokoso aliejų ir kakava sutrinti smulkintuvu iki vientisos masės
Arbatiniu šaukšteliu kabiname gautą masę ir formuojame tarp rankų rutuliukus. Dedame į šaldytuva 2-3 valandoms, kad sustingų ir tada apvoliojame kiekvieną saldainį kakavos milteliuose, piošiame riešutu.
Galima saldainių masę dėti į konditerini švirkštą ir formuoti piramidės formos saldainius.

Užkandėlė su rukytos lašišos kremu ir ikrais























100 gr. šalto rūkymo lašišos;
2 valg. šaukštai majonezo;
20 gr. lašišos ikrų;
žiupsnelis šviežių krapų.
Viską susmulkiname smulkintuvu, dedame į konditerinį švirkštą ir jo pagalba užpildome trapius sviestinius krepšelius, arba tiesiog  ant paskrudinto prancūziško batono riekelės.



Baravykai marinuoti savo sultyse



Nugarinė įdaryta dziovintais baravykais ir pomidorais


Sumuštiniai su lašiša


Paskrudiname baltą forminę duoną, daliname į keturis trikampėlius. Plonom juostelėm supjaustome rūkytą arba sūdytą lašišą, susukame ritinuka. Į viduriuką beriame smulkių ikrų, puošiame sultenės salotomis ir virtais putpelių kiaušiniais.

Karšto rūkymo skumbrės salotos


1 skumbrė;
300 gr. konservuotų žirnelių;
1 poro baltoji dalis;
žiupsnelis krapų;
3-4 šaukštai majonezo;
maltų juodųjų pipirų;
raudonųjų ikrų (nebūtina).
Skumbrę  ir porus supjaustome kubeliais, sumaišome su žirneliais, pagardiname  krapais, pipirias ir majonezu. Puošiame ikrais ir petražolėmis.

Sokoladinis tortas su raudonųjų serbentų putėsiais


2 valg šaukštai medaus;

 2 valg. su kaupu kokoso aliejaus;
500 gr. maskarponės;
400 ml grietinėlės (galima ir 12 % riebumo)
100 gr. miltinio cukraus;
½ citrinos sulčių;
300 gr. juodo šokolado;
1 stiklinė šaldytų vyšnių;
6 arbat. šaukšteliai (nubraukti) želatinos; 
300 ml. serbentų sulčių (pasaldinti pagal skonį).

Želatiną užpili 100 ml grietinėlės ir brinkinti pagal instrukciją. Sausainius susmulkinti. Gautus miltus sumaišyti su medumi ir kokoso aliejumi ir iškloti išardomos tortinės šonus ir dugną. Dėti pagrindą į šaldytuvą kokiam pusvalandžiui arba į šaldiklį 5 min. Šokoladą ištirpdyti vandens vonelėje. Maskarponės sūrį išplakti su grietinėle ir miltiniu cukrumi, supilti citrinos sultis. Galima paskaninti vanilės esencija. Pastoviai maišant supilti išbrinkintą ir ištirpintą želatiną į maskarponės masę. 1/3 gauto kremo sumaišyti su ištirpintu šokoladu. Ant pagrindo tolygiai paskirstyti naudojamas uogas ir užpilti šokolado masę. Dėti į šaldiklį 5-7 min. Į likusį maskarponės sūrio kremą įmaišyti serbentų sultis, gerai išplakti ir pilti ant šokoladinio sluoksnio. Dėtį tortą į šaldytuvą nakčiai, o jei norit valgyti greičiau į šaldiklį kokioms 10-15 min. Puošiame kuo turime.


Sumuštiniai su lašiša


Paskrudiname baltą forminę duoną, daliname į keturis trikampėlius. Plonom juostelėm supjaustome rūkytą arba sūdytą lašišą, susukame ritinuka. Į viduriuką beriame smulkių ikrų, uošiame sultenės salotomis ir virtais putpelių kiaušiniais.