Ieškoti šiame dienoraštyje

2015 m. liepos 17 d., penktadienis

Naujas torto receptas "Vienas iš dviejų"




400 gr. šokoladinių sausainių
100 gr. riešutų (lazdyno, graikiškų ar migdolų)
2 valg šaukštai medaus
2 valg. su kaupu kokoso aliejaus
500 gr. maskarponės
400 ml grietinėlės (galima ir 15 % riebumo)
100 gr. miltinio cukraus
½ citrinos sulčių
200 gr. juodo arba pieniško šokolado
1 stiklinė šviežių vyšnių arba aviečių
5 arbat. šaukšteliai ( nubraukti) želatinos
100 ml. pieno arba vandens želatinos brinkinimui.

Želatiną užpili pienu (arba vandeniu) ir brinkinti pagal instrukciją. Sausainius susmulkinti kartu su riešutais. Gautus miltus sumaišyti su medumi ir kokoso aliejumi ir iškloti išardomos tortinės šonus ir dugną. Dėti pagrindą į šaldytuvą kokiam pusvalandžiui arba į šaldiklį 5 min. Šokoladą ištirpdyti vandens vonelėje. Maskarponės sūrį išplakti su grietinėle ir miltiniu cukrumi, supilti citrinos sultis. Galima paskaninti vanilės esencija. Pastoviai maišant supilti išbrinkintą želatiną į maskarponės masę. 1/3 gauto kremo sumaišyti su ištirpintu šokoladu. Ant pagrindo tolygiai paskirstyti naudojamas uogas ir užpilti šokolado masę. Dėti į šaldiklį 5-7 min. Tada sudėti likusį maskarponės sūrio kremą ant šokoladinio sluoksnio ir papuošti turimomis uogomis. Dėtį tortą į šaldytuvą nakčiai, o jei norit valgyti greičiau į šaldiklį kokioms 10-15 min.

Šokoladinis tortas "Trio" (nekeptas)

 

 400 gr šokoladinių sausainių
2-3 valg. šaukštai kokosų aliejaus
2 valg. šaukštai medaus
100 gr. lazdyno arba graikiškų riešutų
200 gr. juodojo šokolado
200 gr. baltojo šokolado
200 gr. pieniško šokolado
500 gr. Maskarponės  sūrio
400 ml grietinėlės (tinka ir 15 %)
5 arb. šaukšteliai želatinos
100 gr. cukraus pudros
200 gr šviežių aviečių arba vyšnių 

Sausainius susmulkinti kartu su riešutais įmaišyti kokoso sviestą (aliejų) su medumi. Gauta mase iškloti torto formos dugną ir šonus ir dėti į šaldytuvą pusvalandžiui.
Želatiną užpilti puse stiklinės vandens arba pieno, išbrinkinti ir ištirpdyti vandens garų vonelėje.
Šokoladą sutrupinti ir ištirpdyti (atskirai juodą, atskirai pienišką  ir atskirai baltą). Maskarponę išplakti su grietinėle ir cukraus pudra. Pastoviai plakant supilti pieną su ištirpinta želatina. Masę padalinti į 3 lygias dalis ir  supilti į ištirpintą pravėsusį  juodą, pienišką bei  baltą šokoladą.
Ant sustingusių trupinių išdėlioti avietes/vyšnias ir supilti juodo šokolado masę. Dėti į šaldiklį 5 minutėms. Tada supilti balto šokolado masę ir vėl dėti į šaldiklį. Pabaigoje supilame pieniško šokolado masę ir vėl į šaldiklį 10 min.
Pradėjusį sustingusį tortą papuošiame uogomis. 
Šis puoštas marcipaninės masės rožytėmis