Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. vasario 24 d., ketvirtadienis

Lietiniai blynai gurmanams su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu Memel blue























Įdėja pagaminti šiuos blynus pasufleravo jau anksčiau įdėtas kriaušių ir pelėsinio sūrio salotų receptas. Prikepiau lietinių iš dviejų normų ir išbandžiau pradžioje tik porą blynelių su sugalvotu įdaru. Skonis- puikus. Jei mėgstate pelėsinį sūrį- verta pabandyti.
Lietiniams:
1 stiklinė miltų;
1 stiklinė pieno;
1 stiklinė vandens;
1 kiaušinis;
1 arbatinis šaukštelis cukraus;
1 valgomas šaukštas aliejaus;
Žiupsnelis druskos;

Įdarui:
4 kriaušės
100 gr. pelėsinio sūrio Memel Blue
50 gr. sviesto

Išplakti kiaušinį su pienu, cukrumi ir druska. Tada suberti miltus, vandenį ir gerai išplakti, pabaigoje įpilti aliejų. Iškepti lietinius (iš šio kiekio iškepu apie 10 lietinių).Kepant nenaudoju aliejaus. Jei teflonine ar Berghof keptuve, pakanka kad jo įmaišau į tešlą.
Kriaušes padalinti į 8 dalis. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir apkepti kriaušes iš abiejų pusių, jas vis pakratant keptuvėje. Apkeptas kriaušes dėti ant vieno lietinio trečdalio, ant viršaus patrupinti sūrio, užlenkti blyną iš dviejų pusių ir trumpai apkepti svieste, kuriame kepė kriaušes. Patiekti su bruknių ar spanguolių uogiene arba sirupu.
Paragausit- neapsigausit! 

2011 m. vasario 22 d., antradienis

Varškės apkepas su Rikotos sūriu ir citrinos žievele





























2 pakeliai varškės;
300 gr. Rikotos surio;
(pagaminto namuose iš kefyro)
2 kiaušiniai;
1,5  šauksto cukraus;
žiupsnelis druskos;
1 arb. šaukšt vanilinio cukraus
0,5 citrinos žievelės;
4 šaukštai manų kruopų.
Varškę išmaišyti su Rikotos sūriu, manais, cukrumi, druska ir kiaušinio tryniais. Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į varškę. Masę sukrėsti į skardą ir kepti apie 30 min. 200 C temperatūroje. Kepant silikoninėje formoje, formos nereikia niekuo sutepti. Kepant įprastoje formoje, dugną patepti sviestu ir pabarstyti sezamais arba džiuvėsėliais.

Omletas su daržovėmis (2)

























1 svogūnas
1/2 raudonos paprikos
1/2 cukinijos
4 kiaušiniai
1/2 stiklinės pieno
žiupsnelis druskos ir pipirų
žiupsnelis krapų
alyvuogių aliejaus kepimui
 50 g. Mozarellos sūrio

 Aliejuje pakepinti susmulkintą svogūną, papriką ir cukiniją. Įdėti šaukštą pomidorų padažo. Kiaušinius labai gerai išplakti su pienu ir žiupsneliu druskos. Plakinį užpilti ant apkeptų daržovių, apibarstyti maltais pipirais. Kepti ant pačios silpniausios ugnies, kai kiaušinis pradės kilti užbarstyti sutarkuotą sūrį ir susmulkintus krapus. Geriausia kepti uždengus dangčiu, kol sūris išsilydys.

 



2011 m. vasario 20 d., sekmadienis

Kukurūzų miltų blynai





















1,5 stiklinės kukurūzų miltų;
0,5 stiklinės kvietinių miltų;
2 arbat. šaukšteliai cukraus;
1/2 arbat. šaukšteliai druskos;
1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių;
1 kiaušinis;
240 ml pasukų, kefyro arba natūralaus jogurto;
2 valgomis šaukštai  alyvuogių aliejaus (galima keisti į įšlydytą sviestą).
 Dubenyje sumaišyti sausas medžiagas: miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius. Užpilti pasukas, įmušti kiaušinį, supilti aliejų ir gerai viską išplakti. Įkaitinti keptuvę ir kepti kaip paprastus blynus. Aš kepu sausoje keptuvėje, nepilu aliejaus. Blynus apversti kai tešla pradeda burbuliuotis. Blynai sausoki, todėl kas mėgsta saldžiai- labai tinka prie jų grietinėlė su sirupu. Kas mėgsta sūriai labai tiks senovinis aukštaitiškas kiaušinių ir spirgučių padažas. Aš jį dievinu, močiutė kaime vaikystėje tokį gamindavo. Ir prie šių blynų labai tiko :)