Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. sausio 22 d., šeštadienis

Kiaulienos suktinukai sluoksniuotoje tešloje



























800 gr. kiaulienos nugarines;
300 gr ( 4 lapeliai) bemieles sluoksniuotos teslos;
1 saukstelis rozmarino (arba žiupsnelis šviežių);
1 saukstelis ciobreliu (arba žiupsnelis šviežių);
2-3 skilteles česnako;
1 kiaušinis;
aliejaus kepimui;
druskos ir pipiru pagal skonį;
kmynų žiupsnelis;
        Nugarinę supjaustyti centimetro storio riekelėmis (8 vnt.) ir gerai išmušti ( Pabarstyti druska ir pipirais. Į vidų įdėti mėgiamo įdaro. Aš šį kartą dėjau tik raudonos paprikos, baltojo svogūno ir tarkuoto Džiugo sūrio. Labai skanu su pakepintais pievagrybiais ar baravykais. Gautą suktinuką gerai sumušti tarp delnų, kad mėsa suliptų ir neišsižiotų kepant. Į keptuvę įpilti aliejaus, suberti rozmariną ir čiobrelius, bei įdėti česnako skilteles. Kai aliejus įkais dėti suktinukus ir trumpai apkepti iš visų pusių. 
Apkeptus suktinukus sudėti į indi ir leisti atvėsti. Sluoksniuotos tešlos lapelį šiek tiek iškočioti, perpjauti į dvi dalis išilgai, patepti plaktu kiaušiniu ir suvynioti nugarinę. Aptepti kiaušiniu dar kartą ir pabarstyti kmynais arba sezamo sėklomis. Žiūrint ką labiau mėgstate. Taip suvyniotus suktinukus dėti į skardą ir kepti 200C orkaitėje apie 20-25 min. Garnyrui labiausiai tinka šviežių daržovių salotos arba marinuotos daržovės.









 


2011 m. sausio 20 d., ketvirtadienis

Aštri vištienos sriuba su pupelėmis ir imbieru

1 stiklinė rudų pupelių;
400 gr. vištienos filė (bet manau puikiai tiktų ir kulšelės);
2-3 skiltelės česnako;
1 didelė morka;
1/2 stiklinės adžikos (naudojau savos gamybos);
1/2 arbatinio šaukštelio malto imbiero;
Žiupsnelis šviežios kalendros;
1/2 arbatinio šaukštelio kario;
1-2 čili pipiriukai
2-3 v. šaukštai pomidorų pastos arba kečupo
Druskos ir maltų juodų pipirų pagal skonį;
50 gr. Džiugo sūrio.
    Šiek tiek pasūdytame vandenyje išvirti pupeles, vandenį nupilti. Keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti smulkiai supjaustytą česnaką, sudėti mažais gabaliukais supjaustytą vištieną ir sutarkuotą morką, lengvai apkepti. Tada sudėti adžiką, imbierą, karį, susmulkintą kalendrą ir pomidorų pastą. Viską patroškinti apie 5 min ir sudėti į puoda su pupelėmis. Įpilti apie 2 l. vandens. Sutrupinti džiovintą čili pipiriuką, įberti druskos ir maltų juodų pipirų pagal skonį. Virti apie 7-10 min. Patiekiant sriubą įberti "Džiugo" sūrio.






2011 m. sausio 18 d., antradienis

Salotos su tunu

"Ledinių" salotų gūžė
Konservuoto tuno indelis
10 mažų pomidorų
1 agurkas
1 saldi paprika
10 alyvuogių
 1/3 poro baltos dalies
Prancūziško padažo



Į dubenį suplėšyti nuplautas ir nusausintas salotas 
(jokiu būdu nepjaustykite su peiliu, nes apkars). Sluoksniais sudėti smulkiai supjaustytą agurką, papriką, porus, pusiau perpjautus pomidorus, alyvuoges. Pabaigoje sudėti tuną. Užpilti padažu.

Brokolių sriuba su vištos krūtinėle



1 vištos krūtinėlė
1 vidutinio dydžio brokolis
2 morkos
2 česnako skiltelės
200 ml kokoso pieno
1/2 saliero šaknies
1 arbatinis šaukštelis kario
druskos, pipirų pagal skonį

Bulvių salotos


1 kg nedidelių bulvių;
10 ridikėlių;
2-3 salierų stiebai;
50 gr. svogūnų laiškų;
3 virti kiaušiniai;
6-8 marinuoti agurkėliai;
Padažui:
200 ml majonezo;
100 ml natūraluas jogurto;
1 valgomas šaukštas Dijono garstyčių;
1 valgomas šaukštas balto vyno acto;
2-3 skiltelės česnako;
sauja šviežių krapų;
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį. 
Bulves išvirti su lupynomis ir atvėsinti. Į gilų dubenį supjaustyti riekelėmis ridikėlius, susmulkinti salierų stiebas (kuo smulkiau tuo geriau), svogūnų laiškus. Riekelėmis supjautyti agurkus ir smulkiai sukapoti kiaušinius. Pabaigoje sudėti stambiai supjaustytas bulves ( jei mažos pakaks padalinti į 4 dalis).
Padažui sumaišyti majonezą, jogurtą, garstyčias, actą, susmulkintus krapus, išspaustą česnaką ir įberti pagal skonį druskos ir juodų maltų pipirų. Padažą supilti ant daržovių ir išmaišyti.