Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. birželio 10 d., sekmadienis

Rikotos pyragas su persikais








Sumaišyti 150 g miltų su 3 šaukštais cukraus ir žiubsneliu druskos. Sudėti supjaustyta gabaliukais 125 g sviesto ir išminkyti tešlą. Pabaigoje įpilti valgomą šaukštą vandens ir šaukštą romo, sudėti nutarkuotą citrinos žievelę ir viską dar kartą išminkyti. Tešlą palaikyti maždaug valandą šaldytuve. 
250 gr. Rikotos išplakti su 2 valg. šaukštais grietinės ir cukraus. Įmušti ir gerai išplakti vieną kiaušinį bei vanilinio cukraus.

https://www.youtube.com/watch?v=4JQG9HwQ9pU

Baklažanų steikas




1 baklažanas
1 kiaušinis;
3 valg. šaukštas pieno
1 žiupsnelis druskos
1 valg. šaukštas petražolių
50 g Parmezano sūrio
1 žiupsnelis juodų maltų pipirų
3/4 puodelis džiuvėsių
Nupjauti baklažano galiukus ir supjaustyti 1 cm riekelėmis. Apbarstyti druska. Džiuvėsėlius sumaišyti su sūriu, druska ir pipirias. Kiaušinį išplakti su pienu. Kiekvieną baklažano gabalėlį pamirkyti kiaušinio plakinyje, o po to dživėsėliuose, dživėsėlius galite ir ranka gerai prispausti. Kepti įkaitintoje, bet nelabai karštoje gril keptuvėje su truputėliu aliejaus iš abiejų pusių.
Pateikti su pomidorų salotomis (1 išspausta česnako skiltelė, druska, malti pipirai ir 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus).




Vištienos kukulaičiai su alyvuogėmis ir pomidorų padažu



1  svogūnas
4 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
1 arb. šaukštelis cukraus
1  kiaušinis
350 g pomidorų savo sultyse
6 žaliosios alyvuogės (be kauliukų)
pagal skonį druskos ir juodųjų maltų pipirų
500 g vidinės vištienos filė
1 valg. šaukštas kukurūzų krakmolo
2  skiltelės česnako
1  didelis prinokęs pomidoras


Vištieną sumalti kartu su alyvuogėmis ir česnaku. Įdėti druskos, pipirų, kiaušinį ir šaukštą krakmolo. Gerai viską išminkome. Pasišlapiname rankas ir formuojame kukulaičius. Įkaitiname aliejų keptuvėje (šlakelį) ir labai lengvai apkepame, kol kukulaičiai pabals. 
Išimame juos trumpam į lėkštę, o į keptuvę įpilame 4 šaukštus aliejaus, pakepiname smulkiai supjaustytą česnaką su svogūnu. Kai svogūnai taps skaidrūs sudedame susmulkintą pomidorą ir konservuotus pomidorus. Įberiame pagal skonį druskos, pipirų, alyvuogių ir cukraus šaukštelį. Patroškiname apie 10 min. ir tada sudedame atgal kukulaičius. Troškiname dar apie 10 min. Patiekiame su makaronais, ryžiais ar bulvių koše.