Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. birželio 10 d., sekmadienis

Vištienos kukulaičiai su alyvuogėmis ir pomidorų padažu



1  svogūnas
4 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
1 arb. šaukštelis cukraus
1  kiaušinis
350 g pomidorų savo sultyse
6 žaliosios alyvuogės (be kauliukų)
pagal skonį druskos ir juodųjų maltų pipirų
500 g vidinės vištienos filė
1 valg. šaukštas kukurūzų krakmolo
2  skiltelės česnako
1  didelis prinokęs pomidoras


Vištieną sumalti kartu su alyvuogėmis ir česnaku. Įdėti druskos, pipirų, kiaušinį ir šaukštą krakmolo. Gerai viską išminkome. Pasišlapiname rankas ir formuojame kukulaičius. Įkaitiname aliejų keptuvėje (šlakelį) ir labai lengvai apkepame, kol kukulaičiai pabals. 
Išimame juos trumpam į lėkštę, o į keptuvę įpilame 4 šaukštus aliejaus, pakepiname smulkiai supjaustytą česnaką su svogūnu. Kai svogūnai taps skaidrūs sudedame susmulkintą pomidorą ir konservuotus pomidorus. Įberiame pagal skonį druskos, pipirų, alyvuogių ir cukraus šaukštelį. Patroškiname apie 10 min. ir tada sudedame atgal kukulaičius. Troškiname dar apie 10 min. Patiekiame su makaronais, ryžiais ar bulvių koše.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą