Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. birželio 16 d., ketvirtadienis

Pomidorai įdaryti ryžiais su ančiuviais ir daržovėmis






























8 dideli pomidorai;
1 stiklinė ryžių;
1 sultinio kubelis;
1 saldi paprika;
10 gr. ančiuvių;
1 svogūnas;
2-3 česnako skiltelės;
 kelios šakelės raudonėlio, baziliko;
Juodų maltų pipirų ir druskos pagal skonį;
aliejaus kepimui.

Pomidorams nupjauti viršūnėles ir išskobti minkštymą. Aliejuje apkepti česnaką ir svogūną, sudėti pomidoro minkštimą, smulkiai supjaustytą papriką. Suberti ryžius, sutrupinti kubelį vištienos sultinio įpilti vandens ir patroškinti ant lėtos ugnies apie 15 min. Pabaigoje sudėti  smulkiai supjautytus ančiuvius,baziliką ir raudonėlį, įberti druskos ir pipirų. Gatą masę sudėti į išskobtus pomidorus ir kepti orkaitėje apie 20 min. 200C temperatūroje. 

Kalakutienos krūtinėlės – kalmarų maltinukai troškinti pomidorų padaže ir baltame vyne



































500 g  kalakutienos krūtinėlės;
200 g kalmarų filė;
1 svogūnas;
3-4 skiltelės česnako;
2 arbatiniai šaukšteliai kaparėlių;
5 pomidorai (galima ir konservuotus naudoti savose sultyse);
200 ml balto sauso vyno;
10 žalių alyvuogių;
Truputis miltų maltinukams apvolioti;
Druskos, juodų maltų pipirų pagal skonį.
Gaminame
Kalakutienos krūtinėlę  ir kalmarus sumalame. Į gautą masę dedame kubeliais supjaustytus
česnakus, svogūnus ir kaparėlius, druską, pipirus. Suformuojame maltinukus ir juos paniruojame miltuose. Paruoštus maltinukus apkepame gilioje keptuvėje su alyvuogių aliejumi, česnaku ir prieskoniais. Kai maltinukai apkepa pilame baltą vyną ir nuluptus smulkiai supjaustytus, maltinukus troškiname ant silpnos ugnies apie 20 min. Patiekiame su bulvių koše.