Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. lapkričio 5 d., šeštadienis

Vištos krūtinėlė įdaryta kriaušėmis ir sūriu


Vištos krūtinėlė
2 vnt.
Memel blue mėlynas pelėsinis sūris
90 gr.
Kriaušė
1
Cukinija
1
Karis
1 arb. šaukšt.
Druskos ir pipirų pagal skonį
1
Sviestas
1 arb. šaukštelis
Bruknių padažas
50 ml.


Kriaušę nulupti, padalinti į šešias dalis ir apkepti svieste. Sūrį supjaustyti juostelėmis. Vištos krūtinėlę apibarstyti kariu, juodais maltais pipirais ir druska. Leisti pastovėti keletą minučių. Įpjauti krūtinėlę (padaryti kišenę) ir į ja po lygiai sukišti pravėsusias kriaušes ir sūrį, užsegti kišenėlę su medinių smeigtuku ir apkepti įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių. Neperkepti. Patiekti su apkepinta cukinija ir bruknių padažu (padažą reikėtų pašildyti, prieš patiekiant. Lengva, greita ir labai saknu.

Morkų tortas „Grybų šventei“


3 stiklinės tarkuotų morkų
180g margarino „Vilnius“ kepiniams
1 stiklinė rudojo cukraus
3 stiklinės miltų
3 kiaušiniai
1 citrinos žievelė
1 pakelis kepimo miltelių (11 gr.)
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis druskos
100 gr. auksinių razinų

Kremui:
 800 gr. riebios grietinės
 1 stiklinė cukraus
½ arb. šaukštelio vanilino esencijos
 1 citrinos sultys.

 Cukrų gerai išplakti su kiaušiniais. Margariną ištirpdyti vandens vonelėje, sumaišyti su kiaušiniais ir cukrumi, sudėti morkas, razinas, nutarkuotą citrinos žievelę ir viską gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonu, suberti į masę ir gerai išmaišyti. Tešlą supilstyti į tris apvalias kepimo formas (kepti apie 30 min.), arba į vieną formą, bet tada reikės kepti apie valandą laiko, 180C ir atvėsusį supjaustyti. 

Kremui išplakti grietinę su cukrumi iki tirštos konsistencijos, supilti citrinos sultis, vanilino esenciją, išmaišyti ir sutepti visiškai atvėsusius morkų pyrago lakštus .
Papuošimui naudojau sausainius iš trapios tešlos.