Ieškoti šiame dienoraštyje

2016 m. gegužės 24 d., antradienis

Šokoladinis tortas su gaiviu kaukaziškų slyvaičių pertepimu





Kapotai tešlai:
Sviestas 100 g;
Grietinės 150 g;
Miltai 1,5 stikl.;
Druska 1/2 žiups.;
Kiaušinis 1 vnt.

Šokoladiniam biskvitui:
150 gr. kambario temperatūros sviesto;
1 stiklinė cukraus;
3 kiaušiniai;
300 gr. miltų;
11 gr. kepimo miltelių;
druskos ant šaukštelio galiuko;
2 valgomi šaukštai su kaupu kakavos miltelių;
150 ml. espreso kavos.
Kremui:
250 gr. maskarponės sūrio;
Cukraus pudros 1 stikl.;
500 ml grietinėlės;
300 gr. juodojo arba pieniško šokolado;
Migdolų esencija 1 arbat. šaukštel.;
Kaukazinių slyvaičių arba spanguolių uogienė 0,5 stikl.;
Mėlynių, aviečių, braškių, vyšnių ar kitų mėgiamų uogų.
Darbo eiga

1. Ant lentos supilti miltus, padaryti duobutę į ją įmušti 1 kiaušinį, supilti grietinę ir gabaliukais supjaustytą sviestą. Kapoti tešlą, kol neliks sausų miltų ir pradės lipti į vientisą gabalą. Tada jau galite baigti minkyti rankomis ir padalinti tešlą į 2-3 vienodų dalių, rutuliukus ir valandai dėti į šaldytuvą. Ant lentos labai gausiai priberkite miltų ir kočiokite apvalios formos blynus. Iškočiotą blyną subadau tankiai šakute ir į orkaitę, 200-220 laipsnių temperatūros kol gražiai pagels.
Šokoladinis biskvitas
2. Sviestą ištrinti su cukrumi iki baltumo, tada dėti po vieną kiaušinį ir plakti elektriniu maišytuvu apie 5 min. Atskiram dubenyje persijoti miltus/kakavą/kepimo miltelius/druską. Mišinį atsargiai įmaišyti į sviesto/cukraus/kiaušinių masę, bet be elektrinio mikserio, pabaigoje įmaišykite atvėsusią expreso kavą. Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Sudėti tešlą ir kepti 170 C temp. įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių. Patikriname sausu pagaliuku jei ištraukus jis sausa, tortas iškepęs. Geriau neperkepti, bus skaniau. Iškepusį biskvitą palikite kol atvės ir tik tada perpjaukite per pusę.
Kremui ištirpiname vandens vonelėje šokoladą. Maskarponę išplakame su cukrumi ir grietinėle, pilame migdolų esencijos. Kai šokoladas atvės sumaišome su maskarponės mase.
Sloksniuojame tortą. Pirmas sluoksnis šokoladinio biskvito, ant jo saują vyšnių, tada kremas, ant jo kapotos tešlos lakštas, slyvelių uogienė, vėl lakštas, vėl kremas ir pabaigoje šokoladinis biskvitas. Aptepiau šokoladiniu ganašu.