Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. birželio 4 d., pirmadienis

Upėtakis su žolelėmis






20 ml balto sauso vyno
80 g sviesto
1 žiupsnelis petražolių
1 pagal skonį druskos ir pipirų
1 šakelė rozmarino
2 vnt. upėtakiai (apie 300 g)
1 žiupsnelis peletrūno
Išvalykite ir išplaukite upėtakius, tada nuvalykite švelniai sugeriamuoju popieriumi, pabarstykite su druska ir pipirais.
Sukapokite sviestą į mažus gabaliukus ir sudėkite į žuvį kartu su kapotomis žolelėmis.
Dvigubą aliuminio folijos lap1 aptepkite sviestu. Paguldykite ant kiekvieno aliuminio lapo po upėtakį. Įpjaustykite juosteles, užpilkite kelis lašus baltojo vyno (arba išspausti citrinos sultis) ir tada sandariai suvyniokite. Kepkite upėtakį ant grotelių įkaitintoje iki 200C temp. orkaitėje 15-20 min.