Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. lapkričio 17 d., ketvirtadienis

Moliūgų-apelsinų keksas
























150 gr. margarino arba sviesto;
1 stiklinė cukraus;
3 kiaušiniai; 
1,5 stiklinės moliūgų tyrės;
1 apelsinas;
2 stiklinės miltų;
100 gr. razinų (nebūtinai);
2 arb. šaukšteliai kepimo miltelių;
1arbat. šaukštelis cinamono;
0,5 arbat. šaukštelio muskato;
0,5 arbat. šaukštelio kardemono;
žiupsnelis druskos.


Kiaušinius iki baltumo išplakti su cukrumi, supilti vandens vonelėje ištirpintą margariną, viską gerai išmaišyti. Sudėti pastoviai maišant moliūgų tyrę, nutarkuotą apelsino žievelę, išspaustas apelsino sultis. 
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonu, kardemonu, muskatu ir žiupsneliu druskos. Viską išmaišyti ir suberti į moliūgų masę. Gerai išmaišyti (geriau su el. plakikliu) įdėti nuplautas ir nusausintas razinas. Supilti į kepimo formą ir kepti apie 50-60 min. 180C temperatūroje. Jei forma didesnė ir tešlos plonas sluoksnis kepimo laikas trumpesnis (apie 40 min.).

2011 m. lapkričio 13 d., sekmadienis

Špinatų-sūrio pyragas

200 gr. šaldytų spinatų;
300 gr. varškės sūrio (kaimiško, riebaus);
300 gr. sluoksniuotos tešlos (tinka ir pirktinė "Mantingos");
1 kiaušinis;
1 arb. šaukštelis druskos. 


   Varškę sutrinti su atšildytais špinatais ir druska, įdėti išplaktą kiaušinį. Ant kepimo popieriaus iš tešlos iškočioti lakštą (forma pagal turimą skardą, plius  apie 2 cm borteliui), dėti į kepimo formą, ant viršaus tolygiai paskleisti sūrį su špinatais. Ant viršaus uždėti kelias lygegriačias juosteles iš likusios tešlos. Jas galima susukti į spiralę. Kepti orkaitėje apie 20-25 min. 200C temperatūroje.
Sluoksniuotos tešlos receptą rasite prie kepsnio "Eglutė"

Kiaulienos išpjova užkepta su špinatais

Šį patiekalą gaminau "Kulinarijos studijos" pamokėlėse. Jį išmokė pasigaminti šefas Darius Dobrovolskas. Prie šio patiekalo dar gaminome bulvių apkepą. Jį planuoju gaminti kitą sykį. 


Kiaulienos išpjova - 1 vnt;
Špinatai - 100 gr.;
Garstyčios - 2 valg. šaukšt.;

Rozmarinas - žiupsnelis;
Sviestas - 1 valg. šaukšt.;
Alyvuogių aliejus -1  valg. šaukšt.;
Džiuvėsėliai - 2 valg. šaukšt.;
Druska ir pipirai pagal skonį;
Česnakas  - 2 skiltelės.


   Kiaulienos išpjovą įtrinti aliejumi, rozmarinu, druska ir pipirais, česnaku. Palaikyti apie pusvalandį. 


   Džiuvėsius ištrinti su šaukštu sviesto, garstyčiomis ir atšildytais špinatais.
   Išpjovą trumpai apkepti keptuvėje iš visų pusių, apdėti špinatų- garstyčių- džiuvėsių mišiniu ir dėtį į skardą. Kepti orkaitėje apie 20 min. 190 C temperatūroje.
Manau labai skanu ir su bulvių koše.