Ieškoti šiame dienoraštyje

2013 m. spalio 19 d., šeštadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su voveraičių ir pesto užteplėle







Karališkas obuolių pyragas



300 g miltų,
120 g cukraus,
120 g  sviesto,
3-4 obuolių, 
4 kiaušinių,
5 šaukštų pieno,
11 gr. kepimo miltelių, 
cukraus pudros. 
Atskirtus kiaušinių baltymus plakite iki jie virs standžiomis putomis.  Elektriniu plaktuvu cukrų, sviestą,  pieną ir kiaušinių trynius sukite, kol pasidarys puri masė. Tada įmaišykite miltus, kepimo miltelius, pabaigoje – atsargiai įmaišykite baltymus. Tešlą sudėkite į  skardą, ją išlyginkite. Obuolius nulupkite, supjaustykite didelėmis skiltelėmis ir sudėkite  ant tešlos. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 40-50 min. Patikriname ar iškepęs - kaip visada įsmeigę medinį pagaliuką.  Iškeptą pyragą pabarstykite cukraus pudra.







Paprika įdaryta kuskusu ir daržovėmis




Moliūgų keksiukai su kukurūzų miltais



Grūdėtos varškės blyneliai





Greitai paruošiami ir labai skanūs blyneliai, ypač su trintomis braškėmis :).

300 gr. grūdėtos varškės

1 kiaušinis
1 stiklinė miltų  
Druskos ir cukraus pagal skonį.
Aliejaus kepimui


   Grūdėta varškę išplakti su kiaušiniu, supilti miltus, druksą ir cukrų. Viską išmaišyti. Tešla turi būti tirštoka. Keptuvėje įkaitinti aliejų. Kepti blynelius ant silpnos ugnies, kol gražiai parus iš abiejų pusių. 


Mamos morkų pyragas



3 stiklinės tarkuotų morkų

3 stiklinės miltų
2 stiklinės cukraus
4 kiaušiniai
1/2 stiklinė aliejaus (naudojau graikiškų riešutų)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
Sauja razinų, maltų gvazdikėlių arba kardamono nubrauktą arbatinį šaukštelį.


   Kiaušinius išplakti cu cukrumi iki baltumo, supilti aliejų ir dar papalakti, tada supilti tarkuotas morkas, sudėti prieskonius, išplakti ir pabaigoje supilti išsijotus miltus su kepimo milteliais, įmaišyti razinas. Supilti masę į kepimo formą (manoji 25X35 cm) ir kepti 190-200 C tempertūroje apie 50-60 min.

Moliūgų pyragas


350 gr. moliūgo (smulkiai sutarkuoto)

300 gr. cukraus
400 gr. miltų
2 kiaušiniai
120 ml. aliejaus (alyvuogių, rapsų ar, saulėgražų)
11 gr. kepimo miltelių (2 arbatiniai šaukšteliai)
100 gr. razinų
1 nubrauktas arbatinis šaukštelis kardamono arba gvazdikėlių
1 arbatinis šaukštelis cinamono
1/2 nutarkuotos citrinos arba apelsino žievelės
120 ml jogurto


   Kiaušinius išplakti su cukrumi.  Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Į sutarkuotus moliūgus supilti išplaktus, kiaušinius, supilti jogurtą, aliejų, cinamonį ir kardamoną, tarkuotą citrinos žievelę ir viską išmaišyti, pabaigoje suberti miltus viską gerai išmaišyti ir suderti nuplautas ir nusasuintas razinas. (Aš viską plaku elektriniame plaktuve, tik razinas įmaišau šaukštu)  Supilti į formą (jei forma keksui prireiks dviejų formų) ir kepti 180 C temperatūroje apie 40 min. Patikrinimui tas pats senas būdas- smeigiam pagaliuką ir jei jis sausas, pyragas iškepęs. Ant iškepusio pyrago dar užpilu šokoladinio padažo.

Grikių maltinukai su vištienos faršu








   Šis receptas gimė todėl, kad liko nemažai kepto vištienos krūtinėlės faršo, paruošto žemaičių blynams. Nusprendžiau tokiu būdu jį  tikslingai sunaudoti. Išviriau stiklinę grikių kruopų su žiupsneliu druskos ir atvėsusius sumaišiau su faršu (faršo buvo likę apie stiklinę) imušiau 1 kiaušinį, įdėjau pora šaukštų miltų. Masė gavoti tokia, kad galėjau formuoti maltinukus. Įkaitinau keptuvėje aliejų ir apkepiau maltinukus iš abiejų pusių. Skonis buvo puikus.