Ieškoti šiame dienoraštyje

2015 m. rugpjūčio 30 d., sekmadienis

Pilno grūdo ruginių miltų pyragas su daržvėmis ir grybais

200 gr. kvietinių miltų
300 gr. ruginių pilno grūdo miltų (arba visi miltai kvietiniai, aukščiausios rūšies)
100 gr. sviesto
200  gr. grietinės
3 kiaušinių tryniai
žiupsnelis druskos ir cukraus.
Įdarui:
2 dmorkos
1 svogūnas (moteriško kumkščio dydžio)
apie 500 gr cukinijos
200 gr. šaldytų vokietukų (tinka ir pievagrybiai)
žiubsnelis čiobrelių 
3 kiaušinių baltymai + 1 kiaušinis
100 ml grietinės
100 gr. fermentinio sūrio
druskos ir pipirų pagal skonį.


Tešlą pasigaminame kaip kibinams.Kol tešlą brestą darau įdara. Pakepinu smulkiai supjaustytą svogūną aliejaus ir sviesto mišinyje, kai svogūnai suminkštėja dedu smulkiai tarkuotas morkas ir tarkuotą cukiniją. Apkepinu kokias 5 minutes kol daržovės suminkštės pabaigoje sudedu grybus. Kiaušinio baltymus ir 1 visą kiaušinį išplaku su grietine, pabaigoje sumaišau su  puse tarkuoto sūrio. Galima dar 100 gr. Vilkyškių lydyto sūrelio įmaišyti. Sumaišau su atvėsusiomis daržovėmis. Iškočioju ant kepimo popieriaus didelį blyną, apipjaunu lygiai kraštus ir dedu į kepimo formą. Sudedu įdarą, ant viršaus uždedu iš likučių iškočiotą lakštą, sujungiu su šonais ir subadau šakute. Galima ir nedėti ant viršaus tešlos, o apibarsyti likusiu tarkuotu sūriu. (Viršutinė nuotrauka) Viršų aptepu plaktu kiaušiniu. Kepiau 200 -180 C temp. 40 min.