Ieškoti šiame dienoraštyje

2014 m. gegužės 17 d., šeštadienis

Lašišos terinas


300 g lašišos file
350 g ašišos faršo
150 ml grietinėlės
1 v. š.  raudonos paprikos, smulkiai pjaustytos
100 g  špinatų (šaldytų pakaks 50 g)
Žiupsnelio baltųjų pipirų
Druskos, juodų pipirų
10 ml  madeiros vyno

 

100 g faršo sumaišyti su špinatų tyre, druska ir paprika. Lašišos file įpjauti išilgai ir išskleisti, pagardinti druska, pipirais ir Madeira. Sudėti faršą su špinatais. Ant kepimo plėvelės iškloti 2/3 likusio faršo ir dėti į kepimo formą (pailgą). Suglaustą lašių file dėti ant faršo,o ant viršaus užtepti likusį faršą. Formą gerai sukratyti, kad neliktų oro tarpų ir uždengti kepimo plėvele. Forma statyti į skardą su vandeniu ir kepti 170°temp. apie 35 - 40 min. Pries išimant iš formos, atšaldyti

Močiutės Velykų pyragas

 1 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų;
400 ml pieno;
50 g presuotų mielių;
220 g sviesto (arba 150 ml aliejaus);
3 kiaušiniai;
1 kiaušinis plakiniui (pyragui aptepti);
220 g cukraus;
10 g druskos;
20 g vanilinio cukraus;

 
100 g.razinų.
Mieles ir 50 g cukraus ištirpinti 400 ml pašildyto pieno, palikti kelioms minutėms, kol mielės iškils. Po to, supilti 500 g miltų, gerai išmaišyti ir palikti šiltoje vietoje apie 40 min., kol masė pakils dvigubai.
Sumaišyti likusį kiekį cukraus su kiaušiniais, išlydyti sviestą (arba pilti aliejų) ir viską supilti į pakilusią tešlą. Įberti likusius 500 g miltų, druską ir viską labai gerai išmaišyti, kol tešla nebelips prie dubens sienelių,pabaigoje suberti razinas.
Iš paruoštos tešlos suformuoti norimo dydžio kepaliukus arba vieną didelį pyragą, kildyti šiltoje vietoje, kol padidės dvigubai (patikrinti galima atsargiai paspaudus pirštu tešlos paviršių, jei duobutė greitai išsilygina, tai pyragas dar kyla, jeigu duobutė liko ilgam, vadinasi tešla reikiamai pakilo. Aptepti suformuoto pyrago paviršių kiaušinio plakiniu ir kepti 200°C, kol apskrus, tada pamažinti temperatūrą iki 180°C. Kepti 1-1,2 val. priklausomai nuo kepaliukų dydžio, jeigu maži – apie valandą.

2014 m. gegužės 16 d., penktadienis

Bajoriška virtuvė sugrįžta



Kaip visada labia smagu dalyvauti konkurse. O dar smagiau laimėti prizų. Dėkoju konkurso organizatoriams už puikų Obelių sėmenų- rapsų, rapsų  aliejų ir už galimybę pasimokyti gaminti pas šefą Donatą Dobrovolską.



 .
Gaminome Vištieną migdolų- krienų padaže, su keptais salierais ir juodos duonos blyneliais.