Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. balandžio 11 d., trečiadienis

Sveikuolių salotos su morkomis, persikais ir graikiškais riešutais



2 morkos

50 gr. džiovintų persikų (išmirkytų)
50 gr. graikiškų riešutų
1 valg. šaukštas citrinos sulčių
1 valg. šaukštas medaus.


Morkas smulkiai sutarkuoti, sudėti supjaustytus persikus, suberti graikiškus riešutus. Medų išmaišyti su citrinos sultimis ir užpilti ant salotų.







Persikų-imbiero padažas

2 persikai
2 valg.šaukštai ryžių atcto
1 valg. šaukštas rudojo cukraus
1 arb. šaukštelis imbiero
Persikus nulupti, išimti kaulą ir iškepti orkaitėje ant grilio. Dubenėlyje sumaišyti actą, cukrų ir imbierą, sudėti smulkiai supjaustytą iškeptą persiką. Patiekti prie vištienos, ryžių, kiaulienos patiekalų.





Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su persikais http://www.delimanochefs.lt/receptas/receptai/29161/sraiges-su-persikais

200 gr. sluoksniuotos tešlos
4 konservuoti persikai
Cukraus pudra
Sluoksniuotą tešlą supjaustyti trikampėliais. Ant kiekvieno dėti skiltelę persiko, suvunioti pradedant nuo plataus krašto ir aptepti plaktu kiuašiniu. Kepti iki 200 C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min.