Ieškoti šiame dienoraštyje

2014 m. spalio 29 d., trečiadienis

Sausainių ir aviečių putėsių tortas


Pagrindui:

2 pakeliai sausainių „Selga“
2 valgomi šaukštai cukraus
150 gr. sviesto
2 šaukštai brendžio (nebūtinai)
Putėsiams:

400 g šviežių aviečių
150g cukraus pudros
2 šaukštai citrinos sulčių
2 šaukštai želatinos
120 ml šalto vandens
250ml grietinėlės

Pradžioje pasigaminame pagrindą. Sausainius sutrinti su smulkintuvu, supilti cukrų, ištirpintą sviestą. Viską gerai išmaišyti ir gauta mase iškloti formos dugną ir šonus. Kepti apie 15 min , 180C temperatūroje.
1. Sumaišykite cukraus pudrą, citrinos sultis ir avietes iki vientisos masės. Pertrinkite per sietelį, kad pašalintumėte išmeskite sėklas. Perkelkite tyrę į didelį dubenį.
2. Želatina pamerkti per šaltame vandenyje pagal instrukciją ir po to ištirpinti karšto vandens vonelėje. Paruoštą želatiną supilti į avietes ir šaldyti maždaug 1 valandą arba kol truputį sutirštės. Tada su elektriniu mikseriu dideliu greičiu plakti sustingusį mišinį, kol putotas. Tada palaipsniui pilti grietinėlė ir pastoviai plati, kol gražiai sutirštės.
3. Gautą masę pilame ant paruoštų sausainių ir dedam į šaldytuvą kelioms valandoms, o dar geriau per naktį.