Ieškoti šiame dienoraštyje

2016 m. gruodžio 16 d., penktadienis

Šokoladiniai sausainiai su lazdynų riešutų nuga ir migdolais



120 g kambario temperatūros sviesto;
200 ml rudojo cukraus ( jei neturite, keiskite baltu cukrumi);
2 kiaušinių;
2 arb.š. vanilinio cukraus, žiupsnelis druskos;
1 val. š. kakavos;
2 stiklinės (200 ml)  miltų su kildinančiomis medžiagomis;
150 gr. nugos;
50 gr. skaldytų riešutų (migdolų, lazdynų ar pan.)

Sumaišome miltus su smulkiai pjaustytu sviestu ir sutriname tarp pirštų iki  trupinių. Cukrų išplakame su kiaušiniu. Nugą vandens vonelėje ištirpiname. Į trupinius pilame išplaktus kiaušinius, kakavą ir nugą. Gerai išmaišome, pabaigoje įmaišome riešutus. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Gautą sausainių masę dedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame norimo dydžio ir formos sausainius. Palikite didelius tarpus, nes sausainiai kepant labai išsiplėtė. Paruoštus sausainius  dedame šaltai bent pusvalandžiui.  Kepkite 190 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, apie 14 minučių. Skanaus :). 

2016 m. gruodžio 11 d., sekmadienis

Varškės virtinukai su morkomis

300 gr. 9% varškės;
1 vidutinė morka;
3 valg. šaukštai ryžių miltų arba bulvių krakmolo;
1 kiaušinis;
žiupsnelis džiovinto peletrūno;
žiupsnelis druskos.
Varškę sumaišyti su ryžių miltais, kiaušiniu ir smulkiai sutarkuota žalia morka. Formuoti arbatinio šaukštelio dydžio rutuliukus. Dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti apie 8 min.

Kiaulienos ausyčių vyniotinis su kepenų paštetu



3 - 4 kiaulienos ausys;
400 gr. kepenų;
100 gr. kiaulienos šoninės;
50 gr. sviesto;
1 arbat. šaukštelis čiobrelių;
1/2 svogūno;
druskos, baltųjų pipirų, malto kuskato, lauro lapų;
Visų pirma išverdame ausis, kepenis ir kiaulienos šoninę. Kepenis du kartus permalame mėsmale, sumalame virtą šoninę. Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname svieste kartu su čiobreliais. Viską sumaišome su maltomis kepenimis. Įeriame druskos ir baltų maltų pipirų pagal skonį. Viską gerai išmaišome. Gautą paštetą dedame į virtą ausį, suviniojame į mistinę plėvelę, surišame ir verdame 30 minučių pasūdytame vandenyje. Vyniotinius paslegiame per naktį, o tada jau galima ir valgyti :).


Datulių saldainiai su anakardžio riešutais


300 gr. džiovintų arba šviežių datulių;
100 gr. anakardžio riešutų;
1 valg. šaukštas  kakavos sviesto;
1 valg. šaukštas kakavos miltelių;
2 valg. šaukštai maltų neskrudintų pistacijų.

Datules pamirkyti vandenyje (5 min.) su šaukšteliu sodos, nusausinti. Riešutus trumpai pakepinti keptuvėje ir susmulkinti su elektine trintuve. Datules sutrinti el. trintuve iki vientisos masės. Sudėti susmulkintus riešutus. Kakavą išmaišyti su ištipintu kakavos sviestu ir sumaišyti su datulių/riešutų mase. Dėti masę į cilindro formeles arba tiesiog rankomis padaryti norimo dydžio saldainius ir atšaldyti. Laikyti mažiausiai 1 val. šaldytuve. Išimti iš formos ir apvolioti maltomis pistacijomis. Ir skanu ir sveika.