Ieškoti šiame dienoraštyje

2016 m. gruodžio 16 d., penktadienis

Šokoladiniai sausainiai su lazdynų riešutų nuga ir migdolais



120 g kambario temperatūros sviesto;
200 ml rudojo cukraus ( jei neturite, keiskite baltu cukrumi);
2 kiaušinių;
2 arb.š. vanilinio cukraus, žiupsnelis druskos;
1 val. š. kakavos;
2 stiklinės (200 ml)  miltų su kildinančiomis medžiagomis;
150 gr. nugos;
50 gr. skaldytų riešutų (migdolų, lazdynų ar pan.)

Sumaišome miltus su smulkiai pjaustytu sviestu ir sutriname tarp pirštų iki  trupinių. Cukrų išplakame su kiaušiniu. Nugą vandens vonelėje ištirpiname. Į trupinius pilame išplaktus kiaušinius, kakavą ir nugą. Gerai išmaišome, pabaigoje įmaišome riešutus. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Gautą sausainių masę dedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame norimo dydžio ir formos sausainius. Palikite didelius tarpus, nes sausainiai kepant labai išsiplėtė. Paruoštus sausainius  dedame šaltai bent pusvalandžiui.  Kepkite 190 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, apie 14 minučių. Skanaus :). 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą