Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. rugpjūčio 19 d., penktadienis

Pomidorai drebučiuose su svogūnais

Pomidorai 2 kg 
 Svogūnai (nedideli) 5 vnt.
 Druska 1 valg. šaukšt. 
 Cukrus 3 valg. šaukšt. 
 Actas 9 % 4 valg. šaukšt.
 Kvepiantieji pipirai 8 vnt. 
 Lauro lapai 5 vnt. 
 Gvazdikėliai 5 vnt. 
 Želatina 4 valg. šaukšt. 


Svogūnus nulupti ir palaikyti šaltame vandenyje pusvalandį. Tada supjaustyti žiedeliais. Pomidorus taip pat supjaustyti žiedeliais. Puse stiklinės šalto virinto vandens užpilti želatiną ir išbrinkinti. 
 Pasigaminti marinatą 1 litrui vandens: 1 valgomas šaukštas druskos, 3 šaukštai cukraus ir 4 šaukštai acto. Į vandenį suberti druską, cukrų, prieskonius ir užvirti. Užvirus supilti actą ir ištirpintą želatiną. Viską gerai išmaišyti ir nukelti nuo ugnies.
Į stiklainius dėti sluoksniais svogūnus ir pomidorus. Praktiškai vienas svogūnas- vienam puslitriniam stiklainiui. Nebijoti pomidorus šiek tiek paspausti. Užpilti karštu marinatu, pridengti dangteliais ir kaitinti puslitrinius stiklainiukus įstačius į vandenį 15 min. nuo užvirimo. Tada užsukti stiklainius. 
P.S.Iš šio kiekio išeina 5 pulsitriniai stiklainiai.

27 komentarai:

  1. Patys megstamiausi mano vyro pomidorai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš, kai atvėsta stiklainiai, dedu į šaldytuvą, kad sustingtu drebučiai ir tik tada nešu į rūsį. Nes, jeigu nėra rūsys labai šaltas, želatina nesustingsta. Žinoma pomidorai būna skanūs tačiau nėra drebučių efekto. Toks būtų mano pastebėjimas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš taip pat dedu į šaldytuvą, tik neparašiau.

    AtsakytiPanaikinti
  4. ar butinai reikia gvaizdikeliu nes nemekstu

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tikrai nebtūtina dėti gvazdikėlių, nes jie dedami tik dėl kvapo :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ar marinato ingredientai pateikti 1 litrui vandens? Ačiū už atsakymą;-)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Žiūrėkite aprašymą: Pasigaminti marinatą 1 litrui vandens:

    AtsakytiPanaikinti
  8. O ar butina laikyti rusyje? Rytoj darysiu pagal si recepta.Aciu, Almina:).

    AtsakytiPanaikinti
  9. As atsaldau saldytuve ir laikau spintelėje nes neturiu rusio. Prieš valgant įdedu stiklainiuką į šaldytuvą.

    AtsakytiPanaikinti
  10. receptas patiko bus išmėgintas . Ačiu

    AtsakytiPanaikinti
  11. Patys megstamiausi mano ... bet niekada nepavyksta pasidaryt, arba rugstus arba nesustinge gaunas ;(

    AtsakytiPanaikinti
  12. Aš taip pat viską darau,tik kai jau sudedu paruoštus stiklainius kaitinimui,niekuomet nelaukiu kol tas vanduo užvirs.Kaip sakydavo mano mama,to daryti negalima,nes nestingsta želatina.Reikia tiesiog pakaitinti iki virimo.Be abejo tai tik mano asmeninė nuomonė ir aš visuomet taip darau.Paskui kai užsuku stiklainiukus,laikau juos apverstus kol atvėsta,kol galiu sudėti į šaldytuvą.Šaldytuve jie pastovi na daugiausiai per naktį kol sustingsta ir išnešu į rūsį.Labai gerai stovi visą žiemą.Būna ,kad sūnui Kalėdoms siunčiu į Norvegiją,net pas jį per kelias dienas kelionės,želatina gerai laiko-neatsileidžia.

    AtsakytiPanaikinti
  13. ar galima geltonus pomidorus vakuoti su zelatina

    AtsakytiPanaikinti
  14. geras receptas,prisidariau ir as pomidoru,aciu jums

    AtsakytiPanaikinti
  15. Nemaniau, kad pomidorai drebučiuose ir dar su svogūnais gali būti skanu. O mano vyras dėkoja recepto išradėjui. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na šis receptas mėgstantiems svogūnus ir drebučius ;)

      Panaikinti
  16. Sveiki, o stiklainius deti kaitinti i salta vandeni? Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  17. Jie nuostabūs!!! Darau jau antrą vasarą,tik pjaustau ne griežinėliais,o skiltelėm gan stambiom,mat anyta taip darydavo(čia kad vyrui įtikt ;) :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Man labiau patinka riekelėmis, nes jie gražiai atrodo ir daugiau telpa į stiklainį :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. man liko marinato gal per daug suspaudiau pamidorus.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  21. Geriau kai lieka... matyt priklauso ir nuo to kaip supjaustyta ir kiek pridėjot.

    AtsakytiPanaikinti