Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. rugpjūčio 19 d., penktadienis

Pomidorų padažas su baziliku ir cinamonu



























Pomidorai 5 kg 
 Svogūnai (vidutiniai) 6 vnt. 
 Česnakas 1 galva 
 Actas 9 % 130 ml 
 Druska 2 valg. šaukšt. 
 Cukrus 6 valg. šaukšt. 
 Bazilikas 1 pund. 
 Saldžioji paprika (milteliai) 1 pakelis
 Juodieji pipirai (šviežiai malti) 1 arbat. šaukštel. 
 Cinamomo 1 lazdelė
Pomidorus ir svogūnus sumalti (aš naudojau bulvių tarkavimo mašiną, buvo labai greitas darbas). Supilti gautą masę į puodą, sudėti išspaustą česnaką, cinamono lazdelę ir virti ant lėtos ugnies pamaišant valandą laiko, kol trečdalis skysčio nuvirs. Tada sudėjau druską, cukrų, susmulkintą baziliką, actą ir juoduosius maltus pipirus bei maltą džiovintą saldžiąją papriką. Dar viriau apie pusvalandį. Gautą padažą sudėjau į iškaitintus stiklainius ir užsukau. Puikumėlis :).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą