Ieškoti šiame dienoraštyje

2013 m. sausio 13 d., sekmadienis

Midijų sriuba su daržovėmis ir grietinėle




500 gr. šviežių midijų
1 morka
1 pankolis
1 svogūnas
1 saujalė šviežių kalendrų
1 česnako skiltelė
50 gr. sviesto
2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
200 ml. grietinėlės
2 l žuvies sultinio
apie 0,5 arbatinio šaukštelio maltų pipirų mišinio (juodi, raudoni, žali ir balti).
Išvirti Žuvies sultinį (receptas aprašytas prie Žuvienės)
Keptuvėje išlydyti sviestą, supilti aliejų. Sudėti susmulkintą česnaką ir svogūnus supjaustytus kubeliais. Paskaninti druska ir maltais pipirais. Kai svogūnai suminkštės sudėti kubeliais supjaustytą pankolį, kalendras ir pakepti apie 3 min. Tada sudėti sutarkuotą morką ir dar pakepti apie 3 min. Pakepintas daržoves supilti į sultinį ir virti apie 15 min. Supilti grietinėlę, leisti sriubai užvirti ir tik tada sudėti gerai nuplautas midijas, virti apie 3 minutes vis pamaišant. Midijas, kurios neatsivėrė išimti ir išmesti. 





































Komentarų nėra:

Rašyti komentarą