Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. vasario 24 d., ketvirtadienis

Lietiniai blynai gurmanams su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu Memel blue























Įdėja pagaminti šiuos blynus pasufleravo jau anksčiau įdėtas kriaušių ir pelėsinio sūrio salotų receptas. Prikepiau lietinių iš dviejų normų ir išbandžiau pradžioje tik porą blynelių su sugalvotu įdaru. Skonis- puikus. Jei mėgstate pelėsinį sūrį- verta pabandyti.
Lietiniams:
1 stiklinė miltų;
1 stiklinė pieno;
1 stiklinė vandens;
1 kiaušinis;
1 arbatinis šaukštelis cukraus;
1 valgomas šaukštas aliejaus;
Žiupsnelis druskos;

Įdarui:
4 kriaušės
100 gr. pelėsinio sūrio Memel Blue
50 gr. sviesto

Išplakti kiaušinį su pienu, cukrumi ir druska. Tada suberti miltus, vandenį ir gerai išplakti, pabaigoje įpilti aliejų. Iškepti lietinius (iš šio kiekio iškepu apie 10 lietinių).Kepant nenaudoju aliejaus. Jei teflonine ar Berghof keptuve, pakanka kad jo įmaišau į tešlą.
Kriaušes padalinti į 8 dalis. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir apkepti kriaušes iš abiejų pusių, jas vis pakratant keptuvėje. Apkeptas kriaušes dėti ant vieno lietinio trečdalio, ant viršaus patrupinti sūrio, užlenkti blyną iš dviejų pusių ir trumpai apkepti svieste, kuriame kepė kriaušes. Patiekti su bruknių ar spanguolių uogiene arba sirupu.
Paragausit- neapsigausit! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą