Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. vasario 20 d., sekmadienis

Kukurūzų miltų blynai





















1,5 stiklinės kukurūzų miltų;
0,5 stiklinės kvietinių miltų;
2 arbat. šaukšteliai cukraus;
1/2 arbat. šaukšteliai druskos;
1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių;
1 kiaušinis;
240 ml pasukų, kefyro arba natūralaus jogurto;
2 valgomis šaukštai  alyvuogių aliejaus (galima keisti į įšlydytą sviestą).
 Dubenyje sumaišyti sausas medžiagas: miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius. Užpilti pasukas, įmušti kiaušinį, supilti aliejų ir gerai viską išplakti. Įkaitinti keptuvę ir kepti kaip paprastus blynus. Aš kepu sausoje keptuvėje, nepilu aliejaus. Blynus apversti kai tešla pradeda burbuliuotis. Blynai sausoki, todėl kas mėgsta saldžiai- labai tinka prie jų grietinėlė su sirupu. Kas mėgsta sūriai labai tiks senovinis aukštaitiškas kiaušinių ir spirgučių padažas. Aš jį dievinu, močiutė kaime vaikystėje tokį gamindavo. Ir prie šių blynų labai tiko :)

1 komentaras:

  1. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti