Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. vasario 22 d., antradienis

Varškės apkepas su Rikotos sūriu ir citrinos žievele





























2 pakeliai varškės;
300 gr. Rikotos surio;
(pagaminto namuose iš kefyro)
2 kiaušiniai;
1,5  šauksto cukraus;
žiupsnelis druskos;
1 arb. šaukšt vanilinio cukraus
0,5 citrinos žievelės;
4 šaukštai manų kruopų.
Varškę išmaišyti su Rikotos sūriu, manais, cukrumi, druska ir kiaušinio tryniais. Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į varškę. Masę sukrėsti į skardą ir kepti apie 30 min. 200 C temperatūroje. Kepant silikoninėje formoje, formos nereikia niekuo sutepti. Kepant įprastoje formoje, dugną patepti sviestu ir pabarstyti sezamais arba džiuvėsėliais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą