Ieškoti šiame dienoraštyje

2016 m. sausio 9 d., šeštadienis

Sokoladinis tortas su raudonųjų serbentų putėsiais


2 valg šaukštai medaus;

 2 valg. su kaupu kokoso aliejaus;
500 gr. maskarponės;
400 ml grietinėlės (galima ir 12 % riebumo)
100 gr. miltinio cukraus;
½ citrinos sulčių;
300 gr. juodo šokolado;
1 stiklinė šaldytų vyšnių;
6 arbat. šaukšteliai (nubraukti) želatinos; 
300 ml. serbentų sulčių (pasaldinti pagal skonį).

Želatiną užpili 100 ml grietinėlės ir brinkinti pagal instrukciją. Sausainius susmulkinti. Gautus miltus sumaišyti su medumi ir kokoso aliejumi ir iškloti išardomos tortinės šonus ir dugną. Dėti pagrindą į šaldytuvą kokiam pusvalandžiui arba į šaldiklį 5 min. Šokoladą ištirpdyti vandens vonelėje. Maskarponės sūrį išplakti su grietinėle ir miltiniu cukrumi, supilti citrinos sultis. Galima paskaninti vanilės esencija. Pastoviai maišant supilti išbrinkintą ir ištirpintą želatiną į maskarponės masę. 1/3 gauto kremo sumaišyti su ištirpintu šokoladu. Ant pagrindo tolygiai paskirstyti naudojamas uogas ir užpilti šokolado masę. Dėti į šaldiklį 5-7 min. Į likusį maskarponės sūrio kremą įmaišyti serbentų sultis, gerai išplakti ir pilti ant šokoladinio sluoksnio. Dėtį tortą į šaldytuvą nakčiai, o jei norit valgyti greičiau į šaldiklį kokioms 10-15 min. Puošiame kuo turime.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą