Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. gruodžio 28 d., antradienis

Super žuvienė (iš upėtakio)

Sultinio ruošimas:
1,5 kg upėtakio užteks ir sultiniui ir sriubai ir kepsniams. Žuvį gerai nuploviau, atskyriau galvą, o likusią dali padalinau i dvi dalis. Stambioji pusė bus skirta kepsniukams, o plonoji žuvienei. Žuvienei skirtą dalį ties viduriniu kaulu perpjoviau išilgai pusiau, nulupau odelę. Filė supjausčiau nedideliais gabaliukais, apšlaksčiau citrinos sultimis ir maltais pipirais ir padėjau į šaldytuvą.
Į puodą įpyliau 2,5 l vandens. Įdėjau 2 nuluptus svogūnus, dvi stambiai supjaustytas morkas, pusę saliero šaknies, žiupsnelį kvapųjų pipirų ir 5-6 lauro lapus. Tada  įdėjau gerai nuplautą žuvies galvą (būtina išimti žiaunas) ir atskirtus nuo žuvies kaulus, pelekus
 bei odeles. Ant silpnos ugnies viriau 1,5 valandos.
Išvirusį sultinį nukošiau ,o daržoves ir žuvį išmečiau.




Pagaliau ir Žuvienė


Vakarykštis sultinys buvo puikaus skonio ir aromato, nors druskos ir nedėjau. Prisipažinsiu taip gaminau žuvienę pirmą kartą. Todėl norėjosi kažkokio naujo
skonio, atrodo pavyko. Bandysiu nieko neužmiršti.
2 bulves;
1,5 l sultinio;
1 morka;
trečdalis poro baltos dalies;
2 salierų stiebai;
1 pomidoras;
1 skiltelė česnako;
pusė raudonos paprikos;
2 arbatiniai šaukšteliai kaparėlių;
500 gr. upėtakio file (supjaustytas nedideliais gabaliukais, apšlakstytas citrinos sultimis bei juodais maltais pipirais);
100 gr. šaldytų krevečių;
žiupsnelis raudonėlio, petražolių;
maltų pipirų ir druskos pagal skonį;
alyvuogių aliejaus kepimui.


 Į sultinį įpilti dar apie litrą vandens, sudėti kubeliais supjaustytas bulves ir skrituliukais supjaustytas morkas ir virti apie 15 min. Porą, saliero kotus, papriką ir česnaką smulkiai supjaustyti ir apkepinti aliejuje, pabaigoje sudėti nuluptą ir smulkiai supjaustytą pomidorą, raudonėlį ir petražoles. Viską sudėti į puodą, įberti druskos pagal skonį ir dar pavirti apie 5 min. Tada sudėti juostelėmis supjaustytą upėtakio filė, krevetes, kaparėlius ir juoduosius maltus pipirus. Virti dar 5 min. Išjungti ugnį ir palaikyti dar uždengus apie 10 min. Kuo ilgiau sriuba pastovėjo, tuo skanesnė tapo :)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą