Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. sausio 1 d., šeštadienis

Avinžirnių užkandis " Finansinė sėkmė"

Šias salotas pavadinau taip todėl, kad perskaičiau informaciją apie valgių papročius Naujųjų Metų išvakarėse. Pasirodo senoliai būtinai paskutinę metų dieną gamindavo patiekalą iš produktų kurie turi tendenciją "didėti" ( pupelės, žirniai, lešiai ir žinoma avinžirniai). Kadangi apie avinžirnių maistines savybes  bei salotų gamybą teko tik skaityti, ir matyti kaip gamina per TV nusprendžiau ir aš juos išmėginti. 200 gr. ekologiškų avinžirnių  užmerkiau vandenyje iš vakaro. Ryte gražiai išbrinkusius avinžirnius reikėjo tik išvirti. Viriau be druskos. Receptų radau begalę, bet niekaip negalėjau apsispręsti kurį pasirinkti. Pagrindinę idėją "pasisklolinau" iš Šapiros :)
200 gr.  avinžirnių;
pusė raudonos  ir žalios paprikos;
1 mėlynas svogūnas;
2 skiltelės česnako;
pusė baklažano;
1 pomidoras;
pusės citrinos sulčių;
1 džiovintas Čili pipiriukas;
aliejaus kepimui;
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį;
sauja šviežių petražolių,  žiupsnelis raudonėlio.
 Įkaitintame aliejuje apkepinti smulkiai supjaustytą  svogūną. Kai svogūnas suminkštėja, sudėti smulkiais gabaliukais supjaustytą papriką, baklažaną, sutrupinti čili pipiriuką. Kepti visą laiką maišant. Kai daržovės gražiai apkeps sudėti nuluptą ir kubeliais supjaustytą pomidorą, sutraiškytą česnaką. Viską maišant kepti dar kelias minutes tada suberti išvirtus avinžirnius, įdėti žiupsnelį druskos ir maltų pipirų. Kepti kol avinžirniai sušils. Patiekalą gaminau apie 15 min. Patiekalas skanus, bet pavojingas. Jo poveikis pilvui kaip ir žirnių :) :) :).










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą