Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. lapkričio 7 d., sekmadienis

Kibinai su kopūstais





























Tešlai:
- 1 kg miltų
- 200 gr. margarino (arba sviesto)
- 5 kiaušinių tryniai
- 400 gr. grietinės
- žiupsnelis druskos ir cukraus
Įdarui:
- 1 kg šviežių kopūstų
- 3 kietai virti kiaušiniai
- alyvuogiu aliejaus kepimui
- pipirų ir druskos pagal skonį.
Gaminimas
Tešlą galite pasigaminti iš vakaro. Į dubenį supilti miltus, grietinę, sutarkuotą margariną, druską ir cukrų. Jei tešlą ruošite tą pačią dieną galite įberti arbatinį šaukštelį sausų  mielių. Viską gerai išminkome, kol gaunasi vientisa masė. O tada svarbiausias momentas, kad tešla būtų trapi - gerą pusvalandį tešlą reikia išmušti, kol ji taps labai minkšta ir tąsi kaip šiltas plastilinas. Tada iš tešlos padarau "dešrą" suvynioju į plėvelę ir dedu į šaldytuvą. Minimum valandai.
Kol tešla bręsta, pasigaminu įdarą. Susmulkintą kopūstą gilioje keptuvėje arba puode troškinu aliejuje, kol suminkštės, tada įdedu druską, maltus pipirus ir susmulkintą virtą kiaušinį (kiaušinį aš sutarkuoju su burokine tarka). 
Įdarą būtina atšaldyti.
Įdaras su ryžiais ir bobausiais:
1 stiklinė virtų ryžių
1 stiklinė virtų bobausių
1 kiaušinis
1 valg. šaukštas sviesto
2 šaukštai su kaupu grietinės
Žiupsnelis čiobrelių
Druskos ir juodų maltų pipirų pagal skonį
1/2 svogūno
Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti svieste, sudėti susmulkintus bobausius, grietinę, įberti čiobrelių, pagardinti druska ir pipirais. Viską patroškinti 5 minutes ir sumaišyti su ryžiais.




Tešlą supjaustau  į 20-22  dalis. Iškočioju apskritos formos  pagrindą, dedu ataušusio įdaro, lenkiu per puse ir užlankstau kraštus kaip koldūnams. Paruoštus kibinus dedu į skardą ant kepimo popieriaus, būtinai palieku nemažus tarpus, kadangi kepant jie gerokai iškyla. Kibinus aptepu išplaktu kiaušinio baltymu. Dedu į ikaitintą orkaitę (200 laipsnių) ir kepu apie 20 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą