Ieškoti šiame dienoraštyje

2015 m. spalio 5 d., pirmadienis

Daugiaryžis su rudmėsėmis

Rissoto gamybai naudojau šiuos produktus:
300 gr. ilgųjų ryžių;
200 ml. naminio agrastų vyno (kitokio neturėjau);
600 ml. vištienos sultinio
apie 15 vnt. rudmėsių;
3 skiltelės česnako;
1 didelis svogūnas;
100 gr. sviesto;
50 gr. tarkuoto Džiugo arba Parmezano sūrio;
50 ml. alyvuogių aliejaus;
 200 ml. grietinėlės
saujalė šviežių petražolių ir krapų;
šviežiai maltų pipirų;
Visų pirmą didelėje gilioje keptuvėje išlydžiau pusę sviesto, supyliau aliejų ir  pakepinau susmulkintą česnaką bei svogūną, kol gražiai pagelto. Tada supyliau  ryžius ir pastoviai maišydama kepinau apie 2-3 minutes. Vėliau atėjo eilė vynui. Supyliau vyną ir maišiau  kol vynas visas susigėrė į ryžius. Tai įvyko gana greitai. Susigėrus vynui, atėjo eilė sultiniui (jį pačioje pradžioje pasigaminau sultinio kubelius užpylusi verdančiu vandeniu). Užpyliau du nedidelius samtelius sultinio ant ryžių ir praktiškai pastoviai maišiau, kol vėl neliko skysčio, tada vėl du samtelius užpyliau,  vėl maišiau kol skysčio nebeliko, vėl du samtelius  ir taip, kol pasibaigė sultinys- apie 15-20 min.  Išjungiau ugnį ir subėriau tarkuotą sūrį. 
Tuo pačiu  lygiagrečiai pasigaminau rudmėses kitoje keptuvėje. Supjausčiau nuplautas ir nusausintas rudmėses į 4-8 dalis (priklausomai nuo dydžio), apibarsčiau druska  ir kepiau ant sviesto, kol skystis išgaravo.  Tada supyliau apie 200 ml. 18 % grietinėlės, sudėjau  krapus ir patroškinau rudmėses apie 5 min. Paruoštas rudmėses prieš patiekiant užpyliau ant daugiaryžio.   viską išmaišiau, uždengiau dangčiu keptuvę ir dar palaikiau išjungus ugnį apie 5 min. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą