Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. lapkričio 14 d., sekmadienis

Trupininis obuolių pyragas su romu/ Apple cake with Rum





2 stiklinės miltų
100 gr. margarino (arba sviesto)
1 pakelis kepimo miltelių (11 gr.)
150 gr. cukraus
1 valgomas šaukštas grietinės
1/2 citrinos
6 obuoliai
1 pakelis vanilinio cukraus
3 valgomi šaukštai Romo arba 1 arbatinis šaukštelis romo esencijos kepiniams
Į dubenį supilti miltus, cukrų, kepimo miltelius, gabaliukais supjaustytą margariną ir nutarkuota pusės citrinos žievelę. Minkyti tešlą, kol neliks sausų miltų, tada įmaišyti šaukštą grietinės. Paruoštą tešlą dėti į šaldytuvą (jei norite greitai kepti, dėkite į šaldiklį) bent 1 val.
Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Ant obuolių išspausti citrinos sultis ir sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir Romu.



Į kepimo indą (aš naudoju apvalia silikoninę formą) sutarkuoti arba sutrupinti 3/4 tešlos. Ant tešlos uždėti paruoštus obuolius, ant obuolių sutarkuoti likusią tešlą. Pyragą kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 30 min.

2 komentarai: