Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. sausio 10 d., antradienis

Prancūziškas batonas



1 arbatinis šaukštelis sausų mielių
2 stiklinės šilto vandens
600 gr. miltų (galima apie 200 gr. imti Speltos miltų)
2 arbatiniai šaukšteliai druskos

Į nedidelį indą įpilkite pusę stiklinės šilto vandens ir ištirpinkite mieles. Išmaišykite ir 10 minučių padėkite į šalį.
 Miltus sumaišykite su druska. Sudėkite ištirpintas mieles ir įmaišykite likusį vandenį. Tešlą maišykite tol, kol ji pasidarys pakankamai kibi, kad būtų galima minkyti. Ant trupučiu miltų pabarstyto paviršiaus minkykite tešlą 6-10 minučių. Tada įdėkite tešlą į dubenį, uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir palikite kilti kambario temperatūroje, apie 1 valandą.
Tešlą padalykite į 4 dalis. Iš kiekvienos padarykite kamuolėlį. Kamuolėlį išploti pailgos formos tada jį perlenkti per pusę išilgai ir vėl išploti, taip daryti apie 5 kartus. Viską pakartoti su kiekvienu batonu.
 Sudėkite batonus į aliejumi ar sviestu išteptą kepimo skardą, apibarstykite miltais uždenkite rankšluosčiu ir leiskite tešlai kilti, kol ji padvigubės.
Orkaitę įkaitinkite iki 230º. Aštriu peiliu batono paviršiuje padarykite gilias įstrižas įpjovas. (Aš pirmą kartą įpjoviau prieš pakilimą, todėl nesigavo tikras prancuziškas batonas)










Į nedidelį puodą įpilkite du puodelius karšto vandens ir įdėkite į orkaitę šalia batonų. Kepkite 15 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 200º ir kepkite dar 5-10 minučių, kol gražiai apskrus. 

2 komentarai:

  1. Almina, jūsų bagetės puikios, mėginsiu ir aš padaryti tokias.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai labai lengva. Skanu ir su ruginiais miltais. Tik reikia daugiau mielių.

    AtsakytiPanaikinti