Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. gegužės 30 d., trečiadienis

Indiška duona Poori su daržovėmis







1 vnt. Svogūnas
3 valg. šaukštas aliejaus
1 arb. šaukštelis druskos
3 vnt. pomidorai
1 puodelis miltų
1 arb. šaukštelis kario
1/2 arb. šaukštelis čili pipiriukas
1/2 vnt. cukinijos
1/2 valg. šaukštas paprikos
1/2 vnt. baklažano
1 vnt. skiltelė česnako
75 ml karšto vandens
2.5 cm imbiero šaknies

Visų pirma pasigaminame tešlą. Miltus išmaišyti su druska ir 1 valg. šaukštu aliejaus, tada supilti karštą vandenį ir išminkyti tešlą. Leisti pastovėti 30 min. Tu tarpu pasigaminame daržovių padažą. Supjautome smulkiai visas daržoves. Įkaitiname aliejų, dedame česnaką, svogūną, papriką, baklažaną, karį, imbierą ir čili pipirą ir kepiname apie 5 minutes. Tada sudedame supjaustytus pomidorus ir dar pakepiname apie 5 minutes.

Tešlą padailane į 6 gabaliukus ir iškočiojame apie 15 cm skersmens paplotį. Į keptuve pilame aliejaus (1,5 cm) ir dedame paploti. Kepame apie 15 sekundžių iš vienos ir kitos pusės.

Patiekiame karštus su keptomis daržovėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą