Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. birželio 27 d., trečiadienis

Baklažanai su juodaisiais grybais


1 baklažanas
1 paprika
1 valg. šaukštas aliejaus
1 valg. šaukštas krakmolo (kukurūzų)
1/2 vnt. citrinos sulčių

 2  skiltelės česnako
 2 valg. šaukštas medaus
 1 sauja džiovintų grybų
3 valg. šaukštai sojos padažo
1 morka
2 kiaušinių baltymai
3  pomidorai konservuoti

aliejaus virimui







Baklažanus supjaustyti 2 cm pločio juostelėmis, pabarstyti druska ir palikti 20 minučių, kad pavandeniuotų. po 20 min baklažanus nuplauti ir nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Išplakti kiaušinių baltymus ir sumaišyti su krakmolu. Baklažanų juosteles pavolioti tešloje, kepti įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
Iškeptus baklažanus padėti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.
Morką, papriką ir džiovintus grybus (prieš tai grybus užpilti karštu vandeniu 30 min.) supjaustyti plonais šiaudeliais ir pakepti porą minučių keptuvėje su šlakeliu aliejaus ir vandens. Tuomet toje pačioje keptuvėje įdėti 2 šaukštus medaus, supilti sojos padažą, įdėti 3 pomidorus, išspaustą česnaką ir supilti pusės išspaustos citrinos sulčių. Porą minučių viską pakaitinti. Baklažanus užpilti padažu, išmaišyti arba ne ir galima valgyti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą