Ieškoti šiame dienoraštyje

2013 m. sausio 24 d., ketvirtadienis

Lašišos - upėtakio tortas


4 rūkytos lašišos gabalėliai
200 gr. upėtakio file
200 ml grietinėlės
1 šaukštas virtų morkų kubeliais
50 gr. špinatų susmulkitų į košelę
100 g. lašišų filė
10 ml vermuto
1 šaukštas žalių žirnelių
100 gr. trapios tešlos
krevečių papuošimui
druskos ir juodų pipirų.
Iš upėtakio filė ir 100 ml grietinėlės pagaminti faršą, pagardinti druska ir pipirais. Pusę faršo išmaišyti su morkomis, kitą pusę su špinatais.  Ir viską padėti šaltai.


Iš lašišos filė ir likusios grietinėlės pagaminti faršą, pagardinti vermutu, sudėti žirnelius. Torto formą iškloti tešla. Tešlą kepti orkaitėje apie 15 min. (200 C temp.) Leisti atvėsti. Tada dėti sluoksnį upėtakio faršo su špinatais, uždėti rūkytos lašišos du gabalėlius. Užtepti lašišos faršą ir uždėti likusius rūkytos lašišos du gabalėlius. Ant jų dėti likusį upėtakių faršą. Kepti 170C temp. įkaitintoje orkaitėje, vandens vonelėje apie 30 minučių. Papuošti krevetėmis ir kiaušinių trynių sviestu (4 virti tryniai, 60 gr. sviesto, druskos, juodų pipirų, uoginės paprikos ir šlakelis citrinos sulčių. Viską išplakti su blenderiu).

3 komentarai:

  1. laba diena,o kur recepto aprašymas?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai atsiprašau, vis nėra laiko parašyti. Pasistengsiu šią savaitę ištaisyti trūkumą.

    AtsakytiPanaikinti