Ieškoti šiame dienoraštyje

2013 m. vasario 23 d., šeštadienis

Jautienos-kiaulienos kulninės šaltiena


1 kg kiaulienos kulninės
500 g jautienos kulnines
1 svogūnas
1 morka
1/4 nedidelio saliero
1/4 pastarnoko šaknies
4 lauro lapai
5 kvepiantieji pipirai
žiupsnelis juodų maltų pipirų
1-2 skiltelės česnako (nebūtinai)

Mėsą bent 1 valandą laiko pamirkyti pasūdytame šaltame vandenyje. Vandenį nupilti. 
Į puodą sudėti kulninę, sveiką svogūną, nuskustą morką, saliero ir pastarnoko šaknis. Vandens pilti tiek, kad gerai apsemtų visus produktus. Užkaisti puodą, pradžioje ant stiprios ugnies, nugraibyti atsiradusias putas, kai vanduo užvirs ugnį sumažinti taip kad vanduo ramiai virtų. Dangčio aklinai neuždengti, kad vanduo galėtų pamažu nugaruoti. Virti 3 val. Leisti šaltienai pravėsti. Nukošti sultinį. Daržoves, išskyrus morkas, išmesti. Mėsą atskirti nuo kaulų ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Sudėti supjaustytas morkas (nebūtinai).  Ant mėsos supilti sultinį. Įberti pipirų, įdėti išspaustą česnaką, išmaišyti ir supilstyti į indelius. Leisti sustingti. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą