Ieškoti šiame dienoraštyje

2014 m. birželio 2 d., pirmadienis

Garuose virta lašiša su daržovėmis ir Rokforo pelesinio sūrio padažu

4 gabaliukai lašišos;
500 gr. šviežių daržovių (kalafijorų, brokolių, morkų);
4 pomidorų;
50 gr. sviesto;
1 valgomas  šaukštas  miltų;
100 gr. Rokforo pelėsinio  sūrio;
druskos ir pipirų;
300 ml. pieno;
1/2 citrinos.
Lašišą pagardinti druska ir pipirais, apšlakstyti citrinos sultimis. Į garpuodį sudėti daržoves. Visų pirma morkas. kai jos bus beveik paruoštos sudėti kolofijorus, brokolius ir pomidorus.

Paruoštas daržoves perkeliame į kitą indą ir dedame ant garų lašišą. Lašišą verdame garuose 7 min.
Kol verda daržovės pasigaminame sūrio padažą. Keptuvėje ištirpiname sviesta, suberiame miltus, išmaišome, šiek tiek pakepiname, kol miltai gražiai pagels, ugnį sumažiname iki minimumo ir pamažu pilame pieną, pastoviai maišydami, kad neliktų gumuliukų. Maišome kol padažas sutirštės ir pradės virti. Tada suberiame gabaliukais supjaustytą sūrį ir maišome kol sūris išsilydis ir bus vientisa masė. Įberiame truputėlį druskos ir pipirų. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą