Ieškoti šiame dienoraštyje

2015 m. birželio 26 d., penktadienis

"Šreko" blyneliai arba lietiniai su šviežiais špinatais

Lietiniams:
1,5 stiklinės miltų;
1 stiklinės pieno; 

1 stiklinė vandens;
apie100 gr špinatų;
2 kiaušiniai;
 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
Druskos ir cukraus po žiupsnelį.



     Kiaušinius išplakti su druska, cukrumi ir stikline pieno, suberti miltus viską gerai išplakti. Smulkintuve sutrinti špinatus su aliejumi iki vientisos tyrelės. Supilti špinatus į lietinių tešlą ir dar kartą gerai viską išplakti su stikline vandens. Kepame įkaitintoje, bet nelabai karšoje keptuvėje kaip įprastus lietinius. 
Į kiekvieną lietini dėti po valgomą šaukštą įdaro ir trumpai apkepti keptuvėje su aliejumi.

I  įdaras su kalakutienos faršu:
300 gr. kalakutienos faršo pakepinto su galvute smulkiai pjaustyto svogūno. Druską, balti malti pipirai, ciberžolė pagal skonį. Kai faršas atvėso įtarkavau apie 50 gr. fermentinio sūrio;
II įdaras su pievgrybiais.
Smulkiai supjaustytus pievagrybius apekpiau svieste ir aliejuje kartu su smulkiai supjaustytu svogūnu. Pagardinau čiobreliais, druska ir juodais maltais pipirais.


2 komentarai:

  1. O iseitu su saldytais spinatais? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jokio skirtumo, pirmą kartą ir dariau su šaldytais špinatais. Tik juos reikia gerai išplakti iki vientisos tyrelės.

    AtsakytiPanaikinti