Ieškoti šiame dienoraštyje

2016 m. vasario 7 d., sekmadienis

Virtų bulvių blynai su mėsos įdaru (Žemaičių blynai)

1 kg bulvių ( miltingų);
3 kiaušiniai;
2 šaukštai krakmolo;
1 arbatinis šaukštelis druskos su kaupu.
Mėsos įdarui:
300 gr. virtos jautienos arba kiaulienos kulninės
1 svogūnas;
Aliejaus kepimui.
    Bulves išverdame su lupynomis. Šiek tiek praauašus nulupame ir sumalame mėsmale arba išspaudžiame per sietelį. Suberiame krakmolą. Du kiaušinius ir vieną trynį išplakame su druska ir sumaišome su bulvių mase, 
Įdarui mėsą sumalame, idedame smulkiai supjaustytą ir pakepintą svogūną. Įpilame apie 100 ml sultinio (kuriame virė mėsa). Pagardiname druska ir pipirais.
Padarome iš bulvių masės paplotėlį, dedame šaukštą įdaro. Užspaudžiame kraštus panašiai kaip cepelinų. Pavoliojame blyną išplaktame kiaušinio  baltyme, o po to džiuvėsėliuose. Suplojame blyną. Apkepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. 
Skanu su grietine arba grietinės-sviesto  padažu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą